Bună seara! Împreună cuconcubinul meu avem un copil de 1 an , el fiind pe numele lui. Am locuit în casa părinților lui cu el și dânșii. El a devenit violent după ce am născut. Am făcut un fel de depresie post natala la începutul lăuziei din cauza lui care nu ma susținut mor , ba mai mult nu voia sa recunoască copilul. În cele din urma la recunoscut, eu am rămas cu el , timp în care a fost agresiv verbal cat și fizic față de mine , repet doar cu mine, dar cu bebelușul de 1 an de fata ma lovit . Am suportat 1 an și ceva zile și mi am făcut curajul să plec de la el , însă nu mi a dat copilul. Am fost sa depun plângere si ordin de restricție pentru el. Problema este ca eu cand am plecat nu aveam vreo vânătaie iar astăzi am avut proces și acolo am prezentat dovezi cum ca el a dat în mine , poze , mesaje doar ca sunt cele adunate de pe toată perioada cat am stat cu el . Am încercat sa mi iau copilul dar nu mi a dat voie , deși am fost cu politia, însă nu aveam vreun ordin judecătoresc. Menționez ca locuim în județe diferite. Astăzi la proces el ma acuzat cu un filmuleț când eu eram în depresie și plângeam, nu eram într o starea prea ok și ca eu fac videochat. Adevărul este ca am încercat de acasă 2-3 zile dar nu este pentru mine, nu ma caracterizează. Am făcut asta doar pentru ca el nu ma lasa sa ma duc la munca , el luând indemnizația plus alocația. Eu nu aveam destule luni pentru acesti bani și a luat el prenatalul . As dori sa știu daca el îmi poate lua copilul , cu aceste dovezi, mai exact cu acel videoclip și încercarea de videochat de 3 zile acasă . El ma acuza ca sunt o mama cu probleme mintale din cauza depresiei și ca nu poate sta la mine . Eu am unde sa stau , pot lua și chirie , copilul îl pot da la creșă, nu ar fi o problemă munca. Doar vreau sa știu daca mi poate lua copilul ținând cont de vârstă mica a lui și acuzațiile ce mi se aduc . Eu nu am bani acum sa pot angaja un avocat pentru stabilirea custodiei . Dar îmi doresc sa iau copilul cu mine și sa nu crească într un mediu violent . Nu știu cum sa mai fac , aștept răspunsul instantei însă îmi e teama , deja a trecut o săptămână de cand un sunt cu copilul meu . Mulțumesc anticipat!
instanta va hotari pe baza probelor, nu prea avem la ce da cu presupusul.
va ajuta daca aveti un loc de munca si unde locui, iar statistic, copiii, mai ales cei mici, locuiesc cu mamele.
Pacat ca nu ati reusit sa plecati cu tot cu copil, asta e in dezavantajul dvs.