avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua ! Am fost tamponat de un cetatean (vina lui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua ! Am fost tamponat de un cetatean (vina lui 100%, a ...

Buna ziua !
Am fost tamponat de un cetatean (vina lui 100%, a si declarat asta, asumandu-si toata vina), dar la testarea cu etilotestul mi-a iesit alcool. La prima proba de sange (nu in etilotest) a iesit 0,85 si la a doua 0,58 . Va rog sa-mi spuneti daca mi se face dosar penal si cat timp mi se suspenda permisul. Fapta a fost pe 18.04.2021 .
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dragosverban , utilizator 12:05, 28 Octombrie 2021
Sunteti cercetat pentru conducere sub influenta alcoolului.
Nu ar strica sa apelati la un avocat.
[ link extern ]
Aveti deja dosar penal si se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art. 336 alin. 1 c.p.
In functie de situatia de fapt, se poate solicita expertiza privind calculul retroactiv al alcoolemiei.
Angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.
Multumesc pentru raspuns.
As putea cere calculul retroactiv al acoolemiei ? M-ar ajuta ?
Discutați cu un avocat acesta aspect, trebuie cunoscuta exact situația de fapt.
In codul rutier spune ca daca esti testat cu etilotestul si ai sub 0,40 g/l , nu esti obligat sa mergi sa ti se recolteze probe de sange. Eu am avut 0,28 g/l . De ce mi s-au prelevat probe de sange sau ce relevanta au acestea ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este refuz de prelevare a probelor biologice daca sufli in etilotest? cezarad cezarad Am o mare nelamurire. O persoana (sofer) a fost oprita in trafic si i s-a pus in vedere sa sufle in etilotest. Acesta a suflat si a rezultat 0,58 mg/l alcool ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice RobertBenghia RobertBenghia Buna ziua! Astazi, 28.05.2017, am fost oprit dimineata la ora 2 de un echipaj de politie si testat cu aparatul etilotest. Am avut o concentratie 0,72. Am fost ... (vezi toată discuția)
Este posibil sa fi fost schimbate problele la iml? xxlboy xxlboy Buna ziua/seara, o sa va povestesc pe scurt intamplarea mea... Conduceam un autoturism, am facut un accident, am fost testat cu aparatul etilotest, in aerul ... (vezi toată discuția)