Buna ziua, acum 20 de ani bunicii mi au facut acte de vanzare cumparare cu uzufruct viager pe casa lor fiind casatorita, intre timp am divortat si bunicul a decedat, eu acum am grija de bunica mea in varsta de 88 de ani si fostul sot nu vrea sa renunte in favoarea mea! Care sunt procedurile sa imi revina mie casa bunicilor dupa decesul bunicii? Vreau sa il scot din acte ptr ca nu are grija de bunica mea! Multumesc!
Multumesc ptr raspuns, dar cand am divortat la notariat mi sa spus ca aceasta casa face obiect de partaj numai dupa ce decedeaza bunica, la momentul actual bunica traieste!!
Asa ar fi de preferat.
În momentul de față doar jumătate de imobil va aparține pe deplin (dat fiind decesul bunicului). Din cealaltă jumătate, nu aveți decât nuda proprietate.
Proprietari deplini veți deveni fie la decesul bunicii, fie dacă bunica renunță la dreptul de uzufruct viager.
Ideal ar fi fost sa fi încheiat un contract de donație. Astfel, imobilul ar fi fost bunul propriu al dvs.
În plus, ma îndoiesc ca bunicii au pretins vreo suma de bani și ca dvs le-ati achitat un preț real.
Încă o data vânzarea cumpărarea între rude, nu este o idee tocmai bună.
In contractul de vanzare cumparare este trecuta o suma modica in cazul acesta pot ataca in instanta actul, mentionez ca bunica nu este deplasabila! Multumesc
Mostenire
monica_elena
Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc.
Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)