avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, acum 20 de ani bunicii mi au facut acte de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, acum 20 de ani bunicii mi au facut acte de vanzare ...

Buna ziua, acum 20 de ani bunicii mi au facut acte de vanzare cumparare cu uzufruct viager pe casa lor fiind casatorita, intre timp am divortat si bunicul a decedat, eu acum am grija de bunica mea in varsta de 88 de ani si fostul sot nu vrea sa renunte in favoarea mea! Care sunt procedurile sa imi revina mie casa bunicilor dupa decesul bunicii? Vreau sa il scot din acte ptr ca nu are grija de bunica mea! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:26, 4 Noiembrie 2021
Cine sa il atace?
Eu sau bunica, cum pot face daca nu este deplasabila!Avand in vedere ca eu am grija de ea vreau sa il scot de tot din acte! Multumesc!
incercati sa va intelegeti asupra unei sume pe care sa i-o dati cu titlu de sulta.
Si de ce sa va atacati singura contractul dvs? Doar ca sa "scapati' de sot?
Sper ca realizati ca va dati singura cu stangu-n dreptul. In contract, bunica a declarat ca a primit pretul de..., dvs ati declarat ca i-ati achitat suma respectiva, pentru ca acum sa afirmati ca de fapt nu ati dat niciun ban.
Conform contractului (de vanzare cumparare cu uzufruct viager), nici nu a existat obligatia legala de intretinere.
Atat timp cat bunciii au primit un pret (modic, nemodic, dar au declarat ca l-au primit) si au ramas in casa, legal, sotul dvs nu si-a incalcat obligatiile contractuale.
Asteptati sa treaca si bunica in nefiinta, dupa care faceti partajul cu fostul sot. Fie amiabil, la notar, fie pe cale judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot schimba numele proprietarului unui imobil ? andrej andrej Buna ziua. Bunicii mei, care au peste 80 de ani fiecare, s-au decis sa treaca imobilul (apartament bloc) pe numele meu. Apartamentul nu are cadastru si ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare sau? Luiza P Luiza P Buna ziua. Ce fel de contract ar fi cel mai bine sa fac cu bunica mea, pentru ca sa pot mosteni apartamentul ei fara ca sa fie atacat de eventuali ... (vezi toată discuția)
Mostenire monica_elena monica_elena Bunica mea a avut trei copii. O sora mai mare, care a murit acum un an, mama si un frate, care traiesc. Bunica este unic proprietar, bunicul meu este mort ... (vezi toată discuția)