avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua. Vreau sa cumpar un apartament .Doamna care ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua. Vreau sa cumpar un apartament .Doamna care vinde este ...

Buna ziua. Vreau sa cumpar un apartament .Doamna care vinde este in alta tara si a lasat imputernicire altei persoane. Apartamentul a fost achizitionat cu credit prima casa si are doua ipoteci(probabil nu a mai putut o perioada plati si de aceea ).Am inteles ca are acordul bancii sa vanda. Mi-a zis sa facem precontract la notar(unde are actele) si dupa ce achit restul de plata pentru banca,dupa o luna primeste ridicarea ipotecii de la fondul de garantare si abia dupa asta facem contractul final. Ma puteti ajuta cum trebuie procedat? Trebuie sa intreb banca? Trebuie sa iau un avocat? Nu vreau sa raman pagubit si sa stau prin tribunale. Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 07:02, 26 Noiembrie 2021
Căutați un alt apartament fără probleme dacă vreți sa stați fără grija.Chiar este apartamentul de vis pentru care merită să riscați?Sau este prețul foarte convenabil?
raport calitate -pret e ok la ce am mai vizionat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luați un avocat ca să nu aveți probleme.El știe mai bine legile și va feriți de surprize neplăcute mai târziu.
Ultima modificare: Duminică, 31 Octombrie 2021
mitabiciclista, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am fost oarecum in aceeasi situatie, am cumparat un apartament care era luat prin prima casa si erau "3 capete" care trebuiau sa primeasca banii: banca, anaf (fondul de garantare) si un bej (era in executare silita proprietarul apartamentului, de asta l-am inhatat la un pret extraordinar de bun). Am incheiat contractul pe loc, impartind suma in 3 (fiecare parte si-a primit pretentiile). Niciun precontract ci contract de vanzare-cumparare, direct. Apartamentul ramane cu sarcini chiar daca trece pe numele dvs, iar notarul trebuie sa va ajute in ridicarea acestor sarcini (ipoteca de la anaf, care dureaza, eu inca mai astept). Ideea e ca se elibereaza sarcinile pana la urma (depinde de judet probabil), singura problema ar fi ca nu il puteti vinde pana atunci (daca asta e intentia). Intrebati un alt notar daca doriti.

PS: situatia a fost in luna iunie, anul asta. Deci e calda treaba inca.
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2021
savysb, utilizator
Multumesc pentru raspuns,da,asa am procedat. Am facut direct contract vanzare-cumparare,a fost ok,mai asteptam ridicarea ipotecii de la fondul de garantare. Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Care sunt pașii de urmat după achitarea creditului imobiliar? aș vrea să am actele de proprietate în regulă DragosCojocariu DragosCojocariu Am achitat anticipat creditul prima casa, si am terminat cu banca obtinand de la Fond acordul de radiere a ipotecii. Dupa ce am obtinut acest act, banca mi-a ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament ipotecat crisselena crisselena buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare: am cumparat un apartament cu credit la banca pe 30 de ani, garantat cu ipoteca pe ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)