avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie-executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

somatie-executor judecatoresc

Buna ziua - tatal meu a incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru un teren ,cumparatorul din motiv ca nu am putut scoate terenul arabil din extravilan si sa il trecem in intravilan a renuntat sa mai cumpere cerand sa i se restituie suma pe care a achitato anticipat,tatal meu a incheit un antecontract in care se obliga sa achite suma pana la o data stabilita,ne putand achita la data stabilita a primit o somatie de la un executor judecatorescca in termen de 15 zile sa achit suma in caz contrar se va scoate la licitatie imobilul compus din teren si constructie,proces verbal incheiat 03.11 2009, avand in vedere incheierea nr.1762/29.10 2009,pronuntata de judecatoria Buftea in dosar nr.8305/94/2009 prin care a fost incuvintata executarea silita,am mai primit o Comunicare de la O.C.P.I-ilfov,asupra cererii introdusa de executor privind notarea in cartea funciara in baza somatiei de plata,cu drept plangere in termen de 15 zile,va intreb se poate trece la executare silita fara un proces sau hotarare judecatoreasca,poti arunca in strada trei familii cu copii si batrani fara un proces echitabil pentru o suma delizorie de 3350 euro plus cheltuieli de executie,nu pot achita in rate tinand cont de situatia de criza, nu este rea vointa dar nu sunt alte psibilitati, ma puteti consilia in acest caz eventual adrese de contact pentru consiliere, cu stima Vali.
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 19:21, 11 Ianuarie 2010
Puteti contesta incheierea si sa faceti contestatie la executare silita, dar daca exista un titlu executoriu, investit cu formula executorie, pentru care exista dispunere de incuviintare a inceperii a acesteia din partea instantei, pdaca nu achitati pution probabil sa reusiti a evita licitatia.

Contactati un avocat.
Suntem o unitate de invatamant care are o Hot.jud. cu titlu executoriu din luna octombrie 2009 referitoare la niste diferente salariale pentru anul 2008.Unde trebuie,,adus" executorul judecatoresc?Mentionam ca salariile se platesc din sumele defalcate din TVA prin bugetul acordat primariilor de catre Directia judeteana de buget finante.Hotararea jud.nu face obiectul platii in trei transe 2010-2012, fiind definitiva inca din luna aprilie 2009.
Se poate trece la executare cum am inteles ca a si inceput pentru ca suma este prevazuta in antecontractul de vanzare care este titlu executoriu, fiind facut la notar.
NU este necesar un proces , creditorul doreste doar sa recupereze suma platita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita la cerere vali romeo vali romeo Buna ziua - tatal meu a incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru un teren ,cumparatorul din motiv ca nu am putut scoate terenul arabil din ... (vezi toată discuția)
Urgent executare silita victoria75 victoria75 Am un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament intr-un ansamblu in constructie.Firma cu care eu am incheiat antecontractul a girat la banca cu ... (vezi toată discuția)