avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... executare silitaa bunurilor si veniturilor
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

executare silitaa bunurilor si veniturilor

ce se intimpla daca nu pot achita sumele restante
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 11:47, 25 Noiembrie 2009
Se va trece la executarea silita a bunurilor detinute daca nu aveti bani sa achitati creditul luat.
Daca nu achitati de buna voie datoriile restante unui debitor, persoana fizica sau juridica, daca acesta nu detine un titlu executoriu, trebuie sa va dea in judecata, sa obtina o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care instanta sa va oblige la plata datoriei dovedite, inclusiv a cheltuielilor de judecata daca au fost solicitate instantei si dovedite.
Daca nici pana la finalizarea acestui proces nu veti achita datoria, conform hotararii judecatoresti, atunci veti fi executata silit, ceea ce se traduce cu investirea unui executor judecatoresc pentru aceasta procedura in care, veti fi somata sa achitati datoria intr-un termen de ...., dupa care se vor scoate la licitatie toate bunurile dv. mobile si imobile sau/si se va pune poprire pe veniturile dv. pana la concurenta sumei datorate stabilite prin titlul executoriu precum si a tuturor cheltuielilor de executare.
Nimic mai mult...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmpozit teren agricol extravilan ContSters305671 ContSters305671 Pentru un teren de 0,5 ha se achita impozit ? Daca este in paragina se poate primi amenda ? Partea mea este de 500 m patrati, si am primit titlu executoriu ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc Capatana Ionut Capatana Ionut Buna ziua am si eu o problema:m-am trezit zilele trecute la usa cu o somatie din partea unui cabinet de executor judecatoresc cu o somatie de executare silita ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii pe care ii urmeaza banca in momentul cand nu mai platesti ratele la banca gaer gaer Dupa somatiile de rigoare, evident ,cum se ajunge la executarea silita, popriri, etc (vezi toată discuția)