avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Sunt profesor primar și director adjunct la o ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Sunt profesor primar și director adjunct la o școală gimnazială.În ...

Sunt profesor primar și director adjunct la o școală gimnazială.În perioada 1-8 octombrie am fost bolnavă.Când m-am îmbolnăvit, nu am cerut concediu medical, pentru că nu aveam febră, nici simptome covid.A doua zi au apărut simptomele covid.Am anunțat directorul, medicul de familie și am rămas în izolare. Directorul mi-a zis să-mi asigur suplinirea .Așa am și procedat și am stat în izolare 6 zile, lucrând de acasă.După izolare am cerut testare DSP, am primit 3 zile de concediu medical pentru perioada testării, testul a ieșit negativ și totul ar fi fost ok, dar directorul acum vrea să treacă absențe nemotivate pentru zilele din timpul izolării și nu-mi recunoaște nici munca de la domiciliu.Îmi cere adeverință medicală de la orice medic pentru acele zile, care nu se poate rezolva nicicum, pentru că nu e legal.Fiind conflict personal între noi, a manipulat CA, să fiu chemată în fața comisiei disciplinare.Cum pot să mă apăr în fața comisiei? Are dreptul să -mi treacă absențe nemotivate dacă l-am anunțat în prima zi , am ținut zilnic legătura prin telefon cu el și am rezolvat și suplinirea mea pe baza Contractul Colectiv de Munca art.30, punctul 3?Singura mea greșeală e că nu am despus cerere pentru suplinire colegială, crezând în omenia directorului.Ce îmi sfătuiți?
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 16:58, 2 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Este o greșeală că nu ați depus o cerere de suplinire și că nu ați adus un certificat medical care sa justifice starea dvs. de sănătate!
Trecând peste aceasta evidență greșeală vă puteți apară în fața comisiei de disciplină daca puteți proba tot ce ați afirmat legat de directorul școlii: că l-ați informat din prima zi, că ați ținut legătura zilnic cu acesta, că v-ați asigurat substituirea etc.! Aceste lucruri le puteți face PTR. a obține o sancțiune mai ușoară și PTR a evita o eventuala sancțiune drastica, cum ar fi desfacerea Cim!
In fata comisiei de disciplina vă puteți prezenta cu un reprezentant al sindicatului din care faceți parte( daca este cazul) sau cu un avocat!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti
Mulțumesc mult pentru sfaturi.Între timp am cerut scrisoare medicală de la medicul de familie, din care reiese că am fost bolnavă și voi primi și o adeverință de la medicul școlii, că am avut simptome covid și fiind nevaccinată, trebuia să rămân în izolare ca să nu periclitez sănătatea elevilor și ale colegilor.În rest, am dovezi că am lucrat de acasă și am ținut legătura cu domnul director.
Ultima modificare: Marți, 2 Noiembrie 2021
szitanci, utilizator
Nu mai credeti in "omenia" directorului. Si in general nu mai credeti in "omenia" nimanui. Notiunea asta a disparut de multa vreme, nu inteleg de ce foarte multi oameni inca mai cred in asa ceva...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este f bine că aveți dovezi, le puteți folosi la cercetarea disciplinara in scopul in care v-am precizat anterior!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hărțuire morală sau defăimare profesională? sunt director ... szitanci szitanci Hărțuire morală sau defăimare profesională? Sunt director adjunct și profesor primar într-o școală gimnazială.În luna octombrie am fost bolnavă-am ... (vezi toată discuția)
Se respecta codul muncii la primarie?nu cred monicagh monicagh -conform legii fiecare institutie publica ar trebui sa aiba un regulament intern , pe care sa-l aduca la cunostinta angajatilor , dar la noi la primarie cand ... (vezi toată discuția)
Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după 9 zile ... dritaS dritaS Testul pozitiv din timpul izolării la domiciliu după 9 zile prelungește izolarea la domiciliu încă 14 zile de la data testării?Va rog ! Care este ... (vezi toată discuția)