Hărțuire morală sau defăimare profesională?
Sunt director adjunct și profesor primar într-o școală gimnazială.În luna octombrie am fost bolnavă-am fost suspect covid, dar cu teste PCR negative.Nu am cerut concediu medical, am stat acasă cu acordul directorului, am rezolvat suplinirea mea, am lucrat de acasă.În fine, directorul mi-a dat absențe nemotivate, CA a depus sesizare la proponuerea directorului , am primit sancțiunea; observație scrisă.Comisia nu a acceptat dovezile mele: aveam dovezi referitoare că am ținut legătură zilnică cu directorul, am asigurat suplinirea, am trimis materialele necesare pentru ore, am ținut legătura cu părinții clasei mele, aveam și adeverință de la medicul școlii, că având semne covid, am stat în izolare.Am fost cercetat disciplinar ca învățătoare, nu ca director adjunct, cum scrie LEN, ceea ce mi se pare nelegal.Nu am depus contestație, pentru că nu am vrut scandal, dar nu au trecut încă 15 zile lucrătoare de la primirea sancțiunii.Alaltăieri am avut ședință cu consiliul profesoral.La ședință colega , membru CA, m-a defăimat în fața colegilor.Le-a prezentat cazul meu, apoi a înșirat un șir de jigniri împotriva mea, cea mai gravă dintre ele fiind că fiind director adjunct nu mi-am ținut orele ca învățător, rezolvând problemele de director adjunct în timpul orelor mele, am ținut activități școală după școală îca să-mi șin orele, dar nici în timpul acestor activități nu am fost cu elevi mei......Colega e membru CA, între noi este un conflict de 30 de ani, Ea a propus CA să fiu sancționată, iar acum m-a umilit în fața colegilor.Eu consider că aici e vorba deja despre hărțuire morală și mobbing.Ce să fac? Unde să depun plângere?Tot cu discursul ținut pentru umilirea mea, a mai jignit o colegă.Unde să depunem plângere?
In primul.rand termenii pe care i folositi sunt improprii,hartuire morala etc.Fie sesizati la conducerea scolii ,inspectorat fie printr un avocat solicitati daune morale intr un proces civil pt afirmatii care au adus prejudicii onoarei reputatiei dvs etc.Ar trebui contestata searat si sanctiunea disciplinsra daca a fost aplicata..Alte solutii nu exista.
In primul.rand termenii pe care i folositi sunt improprii,hartuire morala etc.Fie sesizati la conducerea scolii ,inspectorat fie printr un avocat solicitati daune morale intr un proces civil pt afirmatii care au adus prejudicii onoarei reputatiei dvs etc.Ar trebui contestata searat si sanctiunea disciplinsra daca a fost aplicata..Alte solutii nu exista.