avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Părinții mei mi-au vândut casa acum 10 ani cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Părinții mei mi-au vândut casa acum 10 ani cu clauza de habitație...

Părinții mei mi-au vândut casa acum 10 ani cu clauza de habitare viagera .Menționez ca eu m-ai am 2 frați care a-r dori oricând sa răstoarne situația.Precizez ca eu am reconstruit casa și tot timpul m-am ocupat de părinții mei .Exista posibilitatea ca cineva sa poată răsturna în instanta acest contract de vanzare cumparare cu drept de habitare .?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 16:08, 30 Octombrie 2021
Este cumva vorba despre un contract de întreținere, în care prețul îl reprezintă întreținerea părinților ?
Nu ,este doar dreptul de habitare pe timpul vieții, asta a fost dorința mea sa închei acest contract ptr.linistea lor fiind bătrânii. EI nici măcar nu au dorit aceasta clauza deoarece au încredere în mine și tot timpul vieții li-am fost și le v-oi fi alături.Ideea este ca fratele meu a-r vrea sa facă ceva dar nu știu ,dacă va avea vreo șansă, de aceea vreau sa ma informez ..mulțumesc ptr.raspunsul prompt .

Adrian ALBU a scris:

Este cumva vorba despre un contract de întreținere, în care prețul îl reprezintă întreținerea părinților ?

Ați plătit un preț în bani ?
Da am platit destul de mult ,iar m-ai mult decât atât eu am lucrat în străinătate și m-ai bine de jumătate din suma câștigată i-am trimis-o mamei mele în tara cu care a refăcut casa..
Dacă dovediți că ați plătit un preț serios nu veți avea probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau vanzare cu clauza de renta viajera? ioanacnc ioanacnc Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastra! Ce tip de act trebue sa inchei, la notariat, cu mama mea, pentru a mosteni apartamentul la care ea este ... (vezi toată discuția)
Proprietate g.roxanastan g.roxanastan Parintii mei vor sa imi lase prin vanare cumparare cu clauza habitat si ingrijire. Vreau sa investesc pe teren si sa stiu sigur daca fratii mei dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu drept de uzufruct viager dooryn dooryn Buna ziua .Eu si sotia mea am dori sa incheiem un contract de intretinere cu drept de uzufruct viager cu parintii mei ,eu mai am 4 frati si as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)