avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act adițional-clauza de neconcurenta pe perioada de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act adițional-clauza de neconcurenta pe perioada de proba. Bună ...

Act adițional-clauza de neconcurenta pe perioada de proba.
Bună seara, la compania la care lucrez la 2 săptămâni de când am început au venit cu un act adițional la CIM (dar pe act trecuta data de început nu data când au emis acel act adițional) cu clauza de neconcurenta, codul lor CAEN este 2364 iar în actul adițional sunt trecute mai multe iar ca zona de desfășurare a activității mi-au trecut tot teritoriul tarii. Intrebarea mea este dacă sunt în perioada de proba (90 zile) și doresc sa demisionez acea clauza de neconcurenta se poate aplica?!
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:45, 1 Noiembrie 2021
Potrivit legii, clauza de neconcurenta isi poate produce efectele pentru o perioada de maximum 2 ani de la data incetarii contractului individual de munca.

Prevederile nu sunt aplicabile in cazurile in care incetarea contractului individual de munca s-a produs de drept, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 56 alin. (1) lit. c), e), f), g) si i), ori a intervenit din initiativa angajatorului pentru motive care nu tin de persoana salariatului.
Mulțumesc pentru răspuns, dar nu m-am lămurit.
Sa înțeleg ca angajatorul poate trece orice cod CAEN și te poate limita.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Clauza de neconcurenţă îşi produce efectele numai dacă în cuprinsul contractului individual de muncă sunt prevăzute în mod concret :
- activităţile ce sunt interzise salariatului la data încetării contractului,
- cuantumul indemnizaţiei de neconcurenţă lunare,
- perioada pentru care îşi produce efectele clauza de neconcurenţă,
- terţii în favoarea cărora se interzice prestarea activităţii,
- aria geografică unde salariatul poate fi în reală competiţie cu angajatorul.

Activitatile nu inseamna codul CAEN.
Ultima modificare: Luni, 1 Noiembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc mult pentru răspuns,
Aria geografică și perioada sunt trecute în actul adițional, în rest nimic

Cornel Vasile a scris:

Clauza de neconcurenţă îşi produce efectele numai dacă în cuprinsul contractului individual de muncă sunt prevăzute în mod concret :
- activităţile ce sunt interzise salariatului la data încetării contractului,
- cuantumul indemnizaţiei de neconcurenţă lunare,
- perioada pentru care îşi produce efectele clauza de neconcurenţă,
- terţii în favoarea cărora se interzice prestarea activităţii,
- aria geografică unde salariatul poate fi în reală competiţie cu angajatorul.

Activitatile nu inseamna codul CAEN.

Ultima modificare: Luni, 1 Noiembrie 2021
Mona Flory, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca toate aspectele mentionate mai sus nu sunt prevazute in actul aditional, atunci clauza nu isi produce efectele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza contact de munca radu587 radu587 Acum m-am angajat la o noua firma si in contractul meu de munca este o clauza: Dupa incetarea contractului de munca, pe o perioada de doi ani, salariatul se ... (vezi toată discuția)
Act aditional adrian_adrian_adrian adrian_adrian_adrian Buna ziua. In urma cu 6 luni am semnat la actualul loc de munca un act aditional de fidelizare si confidentialitate a carui valabilitate se va derula pana la ... (vezi toată discuția)
Clauza neconcurenta ionutz_86 ionutz_86 Buna ziua, Pe parcursul actualului job am semnat un adițional de mărire de salariu dar in care apare su clauza de neconcurenta. Se specifica codurile caen ... (vezi toată discuția)