avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

Bună ziua! Eu și soțul am achiziționat acum 20 de ani, 2 terenuri de la mama acestuia și acuma acesta dorește sa anuleze ambele contracte spunând ca au fost donate de fapt și ulterior sa facă divorț și partaj. Sumele trecute în contract sunt destul de mici dar la momentul respectiv asta nu era o problema.. Credeți că va avea credibilitate în cazul în care ar veni niște frați de-ai sai sa declare același lucru? Nu mi se pare normal ca atât de simplu sa câștige el tot
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 08:10, 3 Noiembrie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce spune soacra nu are nici O relevanță,important este ce va va spune un avocat căruia ii prezentati actele pt o.consultatie.Sa nu cumva să semnati ceva,să fiți de acord cu vreo varianta pana nu aflați ce drepturi aveti.Daca nu mai merge relația grăbiți divorțul la partajul oricum se face ulterior..
Soacra este decedata, este vorba stric de soț și eventual de frați

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Ce spune soacra nu are nici O relevanță,important este ce va va spune un avocat căruia ii prezentati actele pt o.consultatie.Sa nu cumva să semnati ceva,să fiți de acord cu vreo varianta pana nu aflați ce drepturi aveti.Daca nu mai merge relația grăbiți divorțul la partajul oricum se face ulterior..

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soțul încearcă sa va joace pe degete nu cu el vorbiti despre drepturile dvs ,despre ce puteti obtine,cum să procedati etc.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu actele de vanzare vrea sa le strice sotul, ci sa dovedeasca la partaj ca de fapt a fost o donatie deghizata si că bunurile alea sunt proprii.
Aveti nevoie de avocat la partaj.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Problema dvs. este de partaj cu soțul dvs. ; având în vedere că se pune problema anulării contractelor respective, așteptați în cadrul partajului să vi se comunice cererea oficiala a soțului și apoi cu cererea respectiva, cu contractele de vânzare mergeți la un avocat și discutați care ar fi apărarea ce se impune în cazul dosarului dvs.! Fără o vizualizare a actelor respective și o discuție pe aceste acte, niciun avocat care se respectă nu va poate acorda o opinie juridică corecta!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Socrul vrea să ne dea nouă casa pe care a moștenit-o de la părinți. cum ar trebui să facem contractul ca să nu se poată ,,strica''? Camelia natalia Camelia natalia Socrul vrea sa ne dea casa noua sa fie pe numele nostru.el este intabulat sungur pe casa.in momentul cand el ne da casa este nevoie si de semnatura ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort buna ziua in cazul unui divort pe cale administrativa ... ileana-carmen ileana-carmen Partaj dupa divort Buna ziua In cazul unui divort pe cale administrativa la starea civila, fara copii minori, fara proprietati comune dobandite in timpul ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare-cumpărare cu întreținere și bătrână sărita de pe fix... Livii1209 Livii1209 Bună seara. Sunt văduvă cu 2 copii. Sotul meu a murit în urma cu 6 ani și eu am rămas în aceiași curte cu mama lui. În urma cu 20 ani soacra mea ne a ... (vezi toată discuția)