avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Contract de vânzare-cumpărare cu întreținere și ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Contract de vânzare-cumpărare cu întreținere și bătrână sărita de pe fix...

Bună seara. Sunt văduvă cu 2 copii. Sotul meu a murit în urma cu 6 ani și eu am rămas în aceiași curte cu mama lui. În urma cu 20 ani soacra mea ne a dat la amândoi casa cu contract de vindere și cumpărare cu uzufruct viager și întreținere. Sotul mai are un frate. După moartea soțului, cumnatul meu și soacra sau pus pe mine. Soacra fiind cu semipareza și mai multe boli, insa o femeie rea, căruia ii place bautură și cokteilul de pastile cu alcool ( și nebunește). De ieri soacra a venit și sa mutat cu forța în casa , ca eu nu o ingrijesc, ca îmi da foc la casa, și fiusu la fel. Ea are casa ei cu condiții și toate cele în curte cu noi.
Țin sa precizez ca eu o hrăneam cu lingurița, o schimbam ca acum are și o mana rupta și nu poate, ii faceam orice dar acasă la ea. De ieri s-a mutat la mine și îmi face viata Amara, efectiv vreau sa renunț și sa plec în lumea mea. Și tot îmi spune ca are dreptul la o camera. Felul ei și a fiului ei de a se comporta cu mine întrece orice critica, am și martori. Și ce e mai trist ca am și 3 surori mici în plasament deoarece sunt asistent maternal.
Întrebările mele sunt urmatoarele:
1.) Pot sa îmi strice actele de pe imobil? - - în 20 ani am investit foarte mulți bani în casa
2) ce drept are cumnatul meu la casa? Cumnatul meu tot o întoarce împotriva mea, ma gândesc ca vrea locuința.
3) cum poate afecta acesta problema de familie viata fetelor care le am în plasament? Soacra mea poate face plângere sa mi le ia inapoi la centru?
4) as vrea sa ii plătesc o femeie sa o îngrijească pt ca eu nu pot lucra cu ea, simt ca nu mai pot. Pe cale legala am dreptul sa plătesc o femeie sa o îngrijească? Soacra nu vrea alra femeie ca zice ca o fura și etc..
5) cei 2 copiii biologici ai mei ce drept au la casa după moartea tatălui lor?
Va rog din suflet dati mi un sfat, cum sa pot merg în instanta. Nu as vrea sa renunț la casa deoarece e munca noastră de o viata am făcut o cu greu din munca pământului și a animalelor.
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2021
Livii1209, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 09:30, 22 Martie 2021
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
1) nu, daca o ingrijiti
2) niciunul
3) daca va certati, sigur ca le afecteaza si da, soacra va poate face plangere ca nu le ingrijiti si nimeni nu o sa stea sa cerceteze,
4)Nu puteti
5)copiii mostenesc atat parte din bunuri, cat si sin obligatii.

Ar trebi sa mergeti cu actele la un avocat sa vada ce se poate face.
Inteleg ca soacra ar avea unde sa stea in aceeasi curte, a fost unic proprietar cand v-a vandut ?
ce scrie exact in contract, ca va vinde ? ati platiti si un pret si pt restul, prestati intretinere ?
Pe ce corp de imobil are soacra uzufruct ?
Daca nu are pe casa unde locuiti, puteti cere evacuarea ei.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Atât timp cât vă veți îngriji soacra in continuare, nu aveți de ce sa vă faceți griji in ceea ce privește contractul de întreținere! Fratele soțului decedat nu are niciun drept în situația dvs., vrea doar sa vă facă rău!
Copiii dvs. au drept legal după bunurile( dar și obligațiile) soțului dvs.!
Așa cum v-am recomandat și domnul dinaintea mea, ar fi bine să mergeți la un avocat din zona dvs. ptr a va ajuta cumva să ieșiți din această situație dificilă având la dvs. și contractul de întreținere, dar și alte acte de interes legate de situația dvs.!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vindere și cumpărare cu clauza de intretinere Livii1209 Livii1209 NAVIGARE RAPIDĂ Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate Contract de vânzare-cumpărare cu întreținere și bătrână sărita de pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire LILI24 LILI24 Cat are dreptul la mostenire sotul meu daca tatal a decedat, daca o sa isi intretina mama supravietuitoare. Sotul meu mai are un frate. Doresc sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Asistent maternal Livii1209 Livii1209 Buna seara. Mama mea este asistent maternal pe perioada determinata de 3 ani. Din aprilie 2019 are copii in grija deci mai are 2 ani din contract. Mama are ... (vezi toată discuția)