avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,
Tatal meu s-a recasatorit si a avut un fiu cu a doua sotie. Am aflat acum ca a decedat acum 2 ani.
1. As dori sa stiu cum pot afla daca s-a facut succesiunea, fara sa fiu declarata ca fiica a tatalui meu.
2. Eu presupun ca apartamentul cumparat de tatal meu si sotia lui, dupa casatorie, a fost trecut pe numele fiului din a doua casatorie, cum pot afla care este situatia acelui apartament in momentul de fata. Care ar fi cota la care as avea dreptul, avand in vedere ca sotia tatalui meu si fiul traiesc.
Ultima modificare: Duminică, 31 Octombrie 2021
raisapop, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andreea Dana Fodor , Avocat 17:31, 1 Noiembrie 2021
Buna ziua,

1. Cu certificatul de naștere care face dovada legăturii de rudenie mergeți la orice notar și obțineți o încheiere de verificare a evidențelor succesorale, unde vedeți dacă au fost efectuate acte de acceptare a succesiunii, a făcut donații/testamente in timpul vieții și dacă s-a dezbătut succesiunea și la ce notar. (costa max 200 lei).

2. Daca știți adresa apartamentului, formulați o cerere (exista tipizate) la biroul de cadastru și carte funciara din raza ap, pentru a afla Nr cadastral și de carte funciara (daca are)- cost 100 lei.

Daca ap este intabulat, atunci puteți obține extras de carte funciara de informare, in cuprinsul căruia apare actualul proprietar și modul de dobândire a proprietății.

Cota dvs este de 3/8 din drepturile asupra bunurilor tatălui dvs (egală cu a celuilalt copil). Soția supraviețuitoare are 1/4.
Ultima modificare: Duminică, 31 Octombrie 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat
Va multumesc pentru raspuns.
Cu placere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mikid mikid Va rog sa ma informati in legatura cu un caz de succesiune. Sotul decedat, sotia in viata nu este trecuta in contractul de apartament ca si coproprietar, fiul ... (vezi toată discuția)
Rezerva mostenirii - cat se poate intinde testatorul Qubik Qubik Concret: sunt 2 copii, majori. Mama a decedat acum 20 de ani. Copiii , majori la decesul mamei au renunțat la mostenire. Tatal a devenit astfel unic ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu batai de cap shaquille7 shaquille7 Salut Comunitate va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect: 1. tatal meu a divortat de mama mea si s-a recasatorit. in urma acestei casnici am rezultat doar ... (vezi toată discuția)