avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am vandut mostenirea primita de la tatal meu si doresc ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am vandut mostenirea primita de la tatal meu si doresc sa-i dau ...

Am vandut mostenirea primita de la tatal meu si doresc sa-i dau fiicei mele casatorite o suma semnificativa intr-un cont.Cum pot proceda astfel incat, in cazul unui divort, acesti bani sa nu se imparta deoarece nu mi se pare corect.
Cel mai recent răspuns: Ela N. , utilizator 18:31, 1 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunurile donate se prezuma a fi bunuri proprii, deci ale fiicei dvs., dar ca sa fie si mai clar, specificati in act.
Deci trebuie sa-i dau fiicei mele suma printr-un act de donatie facut la notar?
Multumesc mult pentru ajutor!

Ela N. a scris:

Deci trebuie sa-i dau fiicei mele suma printr-un act de donatie facut la notar?

Asa ar fi de preferat.
Sa încheiați un contract de donație la notar (în acest mod, aveți și un înscris autentic doveditor), iar suma sa i-o transferati prin virament bancar.
Multumesc pentru sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor financiar pt cumparare apartament Josephine2016 Josephine2016 Buna seara, doresc sa cumpar un mic apartament si fiul meu s-a oferit sa ma ajute cu suma de 15000 de euro pe care ii are intr-un cont bancar in urma unei ... (vezi toată discuția)
Donatie bani georgica3591 georgica3591 Inainte de casatoria cu fiica mea, ginerele meu a cumparat un apartament in totalitate cu credit de la banca. In momentul casatoriei cu fiica mea avea avea ... (vezi toată discuția)
Cumpărare garsoniera din 2 surse de bani Josephine2016 Josephine2016 Buna ziua, as dori sa cumpăr o mica garsoniera dar pentru ca imi lipsește jumătate din suma fiica mea ( care este ccăsătorită )dorește sa ma ajute. Ea ... (vezi toată discuția)