avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor financiar pt cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor financiar pt cumparare apartament

Buna seara,
doresc sa cumpar un mic apartament si fiul meu s-a oferit sa ma ajute cu suma de 15000 de euro pe care ii are intr-un cont bancar in urma unei mosteniri primita de la tatal lui, decedat. Are in acest sens documentele doveditoare. Mentionez ca este casatorit, dar dupa cate stiu mostenirea este bun propriu deci face ce direste cu acesti bani. Fiind unicul fiu tot lui ii va reveni candva acest apartament.
1. In acest caz ce formă trebuie sa imbrace acest virament care nu e nici donatie, nici imprumut?
2. Cum ar fi mai bine sa procedez? Este corect așa? Este vreun risc?
Mentionez de asemenea ca sunt divortata
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2024
Josephine2016, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 23:42, 29 Noiembrie 2024
Buna ziua

Mostenirile sunt bunuri proprii.

Daca fiul nu doreste sa fie coproprietar, va poate dona acesti bani, iar pentru ca suma depaseste 25000 lei atunci este obligatoriu ca donatia sa fie prin inscris autentic, adica facuta prin notar.

Cel mai bine este sa fiti atat dvs cat si fiul dvs coproprietari ai acelui apartament. Fiul pentru cota-parte corespunzatoare celor 15000 eur raportat la pretul de achizitie, dvs pentru restul.

Cand se va semna contractul de vanzare-cumparare, pentru partea fiului, notarul va mentiona "fonduri proprii, din mostenire .....".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bun propriu, modalitati de dobandire in timpul casatoriei ContSters172348 ContSters172348 buna ziua, doresc sa cumpar un apartament fiului meu care este casatorit.Ce forma juridica trebuie sa utilizez pentru ca imobilul sa nu fie supus partajului in ... (vezi toată discuția)
Donatie bani didaniela didaniela buna ziua, rog pe cineva care este in masura sa ma ajute urgent cu un sfat: sunt casatorita de 10 ani si impreuna cu sotul meu ( cu care nu am copii) am ... (vezi toată discuția)
Am vandut mostenirea primita de la tatal meu si doresc sa-i dau ... Ela N. Ela N. Am vandut mostenirea primita de la tatal meu si doresc sa-i dau fiicei mele casatorite o suma semnificativa intr-un cont.Cum pot proceda astfel incat, in cazul ... (vezi toată discuția)