avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acordul asociatiei de proprietari?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acordul asociatiei de proprietari?

Am nevoie de acordul asociatiei de locatarii pentru constructia unui balcon la parterul unui bloc.
- Exista un formular anume sau ceva de genu? sau doar se face o lista cu toti locatarii si semnaturile lor?
- CIne trebuie sa mearga cu mine la notar? (ma gandesc ca nu toti locatarii de pe lista)
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:52, 11 Ianuarie 2010
Problema pe care o ridicati este foarte delicata din mai multe motive:
1-- Conform legii 230/2007 partile comune nu pot fi vandute / instraintate! Deci , va trebuie un contract de comodat sau concesiune a terenului aferent acelui balcon(terenul de sub balcon)
www.avocatnet.ro/content/art...
2-- Acel contract trebuie semnat de catre toti proprietarii din imobil
3-- Daca terenul pe care doriti sa construiti balconul la parterul imobilului nu apartine in coproprietate proprietarilor din acel imobil si este terenul primariei , atunci va trebuie contract de concesiune pentru acel teren.

Succes!
B-)
Mergeti intai la primarie. De acolo veti fi indrumat pentru pasii urmatori.
Avizul asociatiei trebuie dat de comitetul executiv si merge cineva din comitet cu Dv. la notar.
:offtopic:
Ati mai deschis un topic cu acelasi subiect. Trebuia sa continuati discutia acolo "balcon la parter".
Va rog, pe viitor, sa nu deschideti mai multe topicuri pentru acelasi subiect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum schimbam administratorul? soryina soryina buna seara.As dori sa stiu cum putem schimba administratora unui bloc?Sau cum poate fi penalizata.Pt ca face greseli in fiecare luna foarte mari.Ne vin sume ... (vezi toată discuția)
Acord a.g. construcție balcon sorinstanciu sorinstanciu Se dă următoarea situație: un proprietar dintr-o asociație de proprietari cu mai multe imobile în compunere, intenționează să își construiască un ... (vezi toată discuția)
Constructie balcon. deeagirl1 deeagirl1 Buna ziua.As dori sa stiu cum se procedeaza in situatia in care presedintele asociatiei de proprietari refuza sa semneze actul prin care majoritatea ... (vezi toată discuția)