avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pașaport minor de 14 ani. Bună ziua! Vin cu o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pașaport minor de 14 ani. Bună ziua! Vin cu o întrebare... ...

Pașaport minor de 14 ani. Bună ziua! Vin cu o întrebare... Vreau sa trimit fata, minora de 14 ani în Marea Britanie la sora mea, pentru 2 saptamani. Sun divorțată legal de tatăl copiilor. Am hotararea de divort in felul urmator:domiciliul copiilor este la mine, el nu are program de vizită, nu se implica nici măcar cu pensia de întreținere. Copii nu vor sa îl vadă sub nici un pretext. Nici nu vrea sa dea o procura pentru ai face fetei pașaportul. Întrebarea mea este :ii pot face pașaportul fetei fără acea procura? Doar cu hotărârea de divorț? Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 14:03, 1 Noiembrie 2021
cat exercitati autoritatea parinteasca impreuna, aveti nevoie de declaratia acord a tatalui sau o hotarare jud care sa suplineasca acest acord.
Daca in hotarare scrie ca exercitati in mod exclusiv autoritatea parinteasca asupra copiilor atunci nu aveti nevoie de declaratie de calatorie din partea tatalui. In caz contrar, daca autoritatea parinteasca se exercită in comun trebuie sa obtineti acordul sau: benevol sau pe calea instantei de judecata.
Daca dezinteresul fata de copil persista de o perioada lunga de timp, va puteti adresa instantei cu o cerere prin care sa solicitati exercitarea in mod exclusiv a autoritatii parintesti.
Ar fi indicat sa contactati un avocat pentru a discuta probele astfel incat sa nu demarati procesul in zadar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate iesi copilul din tara fara acordul tatalui Andeia lovasz Andeia lovasz buna ziua .sunt divortata am o fata de 14 ani care e la un club de baschet.ea ar rrebui sa olece cu echipa in cantonament in serbia.intrebarea e-poate iesi din ... (vezi toată discuția)
Parintii mei divorteaza la notar. ei sunt separati de multi ani ... Luca Catalina Denisa Luca Catalina Denisa Parintii mei divorteaza la notar. Ei sunt separati de multi ani insa de abia acum au hotarat sa faca acest pas la initiativa tatalui meu. Mama mea vrea sa aiba ... (vezi toată discuția)
Dacă am custodie exclusivă, îmi pot stabili domiciliul împreună ... lepriconana lepriconana Dacă am custodie exclusivă, îmi pot stabili domiciliul împreună cu copiii în altă țară? Mulțumesc (vezi toată discuția)