avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Legitimare cu acte straine
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Legitimare cu acte straine

Buna seara!
Astazi eram parcat langa canalul Dunăre marea neagra si a parcat langa mine o patrula de politie. Mi-a cerut mie si sotiei mele sa ma legitimez.
L-am intrebat care e motivul si a inceput sa ma i-a la misto râzând. I-am zis ok.

Eu sunt cetățean italian (dar si roman) iar sotia mea este românca.
Eu, având masina cu numere de italia, m-am legitimat cu permisul si cartea de identitate italiana.
Dupa ce a vazut actele mi-a cerut daca sunt si cetățean roman, si i-am zis ca da, el mi-a zis sa ma legitimez cu buletinul romanesc ca altfel se socotește lipsa de legitimare.
Dupa discutii destul de aprinse, in care ii explicam ca i-am dat un act de identitate, daca interesul era sa ma legitimeze, i-am dat actele românești.
A notat acolo ce a notat, s-a urcat in masina si in timp ce pleca mi-a zis ca o sa primesc amenda pentru lipsa de legitimare.

Ce as putea faca daca primesc procesul verbal?
M-ati putea ajuta?
Ultima modificare: Luni, 1 Noiembrie 2021
Al3xandre96, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda parcare neregulamentara DanielML DanielML Buna ziua, azi am parcat masina pentru o ora pe coltul unei strazi cu iesire la bulevard, masina era paralela cu ultimul loc de parcare trasat, nu incurca ... (vezi toată discuția)
Cetațenia romana minor 14 ani Claudiu Iordache Claudiu Iordache Care sunt pasii de urmat pentru obtinerea cetateniei romane si pentru eliberarea carti de identitate pentru un minor de 14 ani nascut in italia, cu mama ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, azi, 23.01.2022, mergand dinspre casa, spre statia ... Christian Bogdan Christian Bogdan Buna ziua, Azi, 23.01.2022, mergand dinspre casa, spre statia de tramvai, pentru a ajunge la servicu, la intersectia Calea Buziasului cu str Siemens din ... (vezi toată discuția)