avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acces uscatorie bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acces uscatorie bloc

Buna ziua,

Pe scara unde locuiesc, cativa locatari, impreuna cu administratorul de bloc ( e locuieste pe aceeasi scara ) au pus "stapanire" pe uscatoria blocului.

Am vorbit cu presedintele de bloc si i-am precizat ca doresc si eu cheia de la acest spatiu. Initial mi-a transmis ca acel spatiu a fost renovat de catre cei ce il folosesc si ca nu am dreptul. I-am transmis sa imi arata chitantele si facturile si pot plati si eu cota parte. Raspunsul a fost ca nu mai are documentele doveditoare in acest sens. Raspunsul final a fost ca nu imi va oferi acces.

Ulterior, am pus anunt la avizier, in care precizam ca daca in 2 saptamani nu va fi permis accesul in uscatorie tututuror ce doresc acest lucru, voi apela la organele competente.

Ce ma sfatuiti ? sa dau in judecata Asociatia de Proprietari si persoanele care detin cheie de acces ? ce alte institutii sunt in masura sa rezolve aceasta situatie ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: AGrigore , utilizator 10:35, 4 Noiembrie 2021
Afirmatia presedintelui de asocietai denota fie rea credinta fie necunoasterea dispozitiilor in vigoare
Uscatoria reprezinta parte comuna
Conform disp l nr 196/2018 proprietarii detin drepturi egale pentru a utiliza partea comuna de condominu-fara excepti sau derogari
Nu se justifica demers in instanta,care are dezavantajul ca dureza mult si nu va garanteaza hotarare favorabila
Sesizati oficial servciul de sprinjinire si indrumare asociatii de proprietari din primaria teritoriala
Multumesc de raspuns.

Am facut o sesizare catre Primaria de sector. Astept raspunsul dansilor.

Stiu ca dureaza foarte mult in instanta, insa este dreptul meu si al celorlati vecini. Ca ultima varianta, daca nu voi gasi rezolvare cu cei de la Primarie, voi depune cerere in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt proprietar intr-un imobil cu mai multe apartamente, ... Rozelia Rozelia Buna ziua, sunt proprietar intr-un imobil cu mai multe apartamente, nu detin boxa deoarece la momentul in care m-am mutat in apartament nu aveam nevoie, intre ... (vezi toată discuția)
Este legal sa se perceapa taxa pentru utilizarea uscatoriei? mira55 mira55 intrucat doar sapte locatari folosim uscatoria blocului, administratorul de imobil ne-a perceput o taxa lunara de 3(trei) ron fiindca asa a hotarat adunarea ... (vezi toată discuția)
Cheie unica la uscatorie! a21alex a21alex Buna ziua, de cateva luni sunt presdintele unui bloc. Una din primele initiative a fost aceea de a propune locatarilor blocului pentru siguranta si securitatea ... (vezi toată discuția)