avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ajutor de incalzire a locuintei 2021 Buna ziua! ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ajutor de incalzire a locuintei 2021 Buna ziua! Intampin probleme ...

Ajutor de incalzire a locuintei 2021

Buna ziua!
Intampin probleme la depunerea dosarului pentru acordarea ajutorului de incalzire conform Legii 226/ 2021 privind stabilirea masurilor de protectie sociala pentru consumatorul vulnerabil de energie. Concret, este solicitat de catre angajatii primariei carora m- am adresat, ca formularul cerere/ declaratie sa fie completat de catre titularul contractului de detinere/ inchiriere a locuintei, care trebuie sa fie si titularul contractului de furnizare energie electrica/ gaze naturale.
La insistentele mele mi- au primit dosarul dar nu am primit numar de inregistrare, pentru ca ulterior, in cazul respingerii acestuia, sa ma pot adresa in instanta- conform prevederilor Legii nr. 554 /2004.
Am completat online o sesizare pe site- ul oficial al primarie, dar de asemenea, nu am primit nicio confirmare pe adresa de email privind inregistrarea acesteia... Ce pot face in continuare?
Va multumesc anticipat !
Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2021
Cecilia_g, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cecilia_g , utilizator 11:22, 4 Noiembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc frumos pentru raspuns!

Considerati ca aceasta conditie impusa de catre primaria careia ma adresez are fundament legal?

Personal, am contactat telefonic functionari apartinand diferitelor autoritati ale administratiilor publice locale de pe teritoriul tarii, respectiv Primaria Constanta, Primaria Brasov, Primaria Alba, Primaria Sibiu, Primaria Pitesti, Primaria Ploiesti- pentru consiliere, toti acestia mi- au confirmat faptul ca titularul contractului de detinere/ inchiriere a locuintei, nu trebuie sa fie si titularul contractului de furnizare energie electrica/ gaze naturale. De altfel, este si logic, altfel, proprietarul locuintei ar trebui sa modifice si contractele furnizorilor de utilitati pe numele chiriasului, pentru ca acesta sa poata beneficia de ajutorul de incalzire... Daca se schimba chiriasul anual, se incheie de fiecare data alt contract la furnizorul de energie sau gaze naturale, pe numele noului chirias?

Prevederile aceleiasi legi, se aplica diferit in functie de institutia careia te adresezi?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare ajutoare pentru încãlzire cu energie electrica luciana-vasilica luciana-vasilica De ce persoana care are venit de 620 lei net şi locuieşte într-un bloc unde nu există altă sursă de încălzire decât curentul electric nu ... (vezi toată discuția)
Ajutor de incalzire pentru apartament anl blueelf08 blueelf08 Buna ziua! Locuiesc cu chirie intr-un apartament ANL, cu contract. Centrala pe gaze este ptr intreg blocul (30 de apartamente) iar factura vine la asociatie, ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva refuzului primariei de a acorda ajutor de incalzire jondoe1 jondoe1 unde si cum se poate face contestatie impotriva primariei in cazul cand aceasta refuza a-si da acordul favorabil pe dosarul de ajutor de incalzire si i-ti da ... (vezi toată discuția)