avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pana cand se poate face recurs?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pana cand se poate face recurs?

Buna ziua!
Suntem disperati. Sa va spun pe scurt povestea. Socrul meu detine un teren de casa. Terenul este trecut pe titlul de proprietate. Un anume var l-a dat in judecata pentru acest teren. Povestea se intampla de vreo 2 ani.
In instanta socrul meu castiga de fiecare data, dar varul sau face recurs. Si de atunci tot intr-unrecurs o tinem desi de fiecare data ni se da dreptate.

Am dori, va rugam din suflet, sa ne spuneti pana cand varul respectiv are dreptul la recurs?
Cand va deveni hotararea definitiva si irevocabila?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 19:29, 11 Ianuarie 2010
De fiecare data cand varul dvstra face recurs va trebui sa vina cu probe care sa-i afirme recursul , altfel instanta de judecata va pronunta hotararea definitiva si irevocabila ! Vindeti terenul unei rude apropiate (copil , sora, frate) si incheiati problema !
Oricum, aveti cu siguranta castig de cauza, nu va faceti probleme !
Cu stima
O cale de atac se exercita o singura data; hotararea este definitiva, aceeasi instanta neavand posibilitatea sa revina asupra hotararii; in functie de obiectul procesului, hotararea se ataca cu apel sau recurs; solutia data de instanta superioara(instanta de apel sau de recurs) poate fi irevocabila daca nu mai are cale de atac- de exempul, dupa solutia primei instante, o hotarare poate fi atacata cu apel, apoi cu recurs - data de la care ramane irevocabila; urmariti la finalul hotararii ce cale de atac se mai poate exercita;
de asemenea, daca instanta considera ca prima instanta nu a administrat temeinic probele, sau sunt insuficiente sau nu s-a intrat in cercetatea fondului, hotararea poate fi casata si cauza trimisa spre rejudecare primei instante- caz in care o luati de la capat...asta pe intelesul tuturor..sper ca v-am lamurit...oferiti mai multe detalii:la ce instanta a inceput procesul, ce obiect are,ce valoare are terenu....
Sunt cazuri cand se pot excercita alte doua cai de atac extraordinare la o decizie irevocabila: contestatia in anulare si revizuirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotãrâre judecãtoreascã irevocabilã miki70_is miki70_is Ce cale de atac are la îndemână una dintre părţile aflate în proces civil după ce a avut loc recursul în care s-a dat o [b]hotărâre irevocabilă[/b] ... (vezi toată discuția)
Mai exista vreo cale de atac in cazul unei hotarari irevocabile? Agripinna Agripinna Buna ziua. Sunt parte intr-un proces pe litigii de munca. In prima instanta am castigat. Partea adversa a facut recurs, recurs ce s-a judecat la Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)
Care este urmãtoarea etapã de judecatã? miki70_is miki70_is Care este următoarea etapă în cazul în care judecata a avut loc la instanţa de fond(judecătorie) s-a judecat şi recursul la instanţa superioară unde ... (vezi toată discuția)