Am primit somatie imobiliara. Va rog frumos sa imi spuneti daca sunt obligata si in ce conditii sa primesc in casa pe executor sau politia sau stiu eu cine ar mai fi (evaluatori, etc.)
Multumesc frumos.
Acum nu sunteti obligata sa primiti pe nimeni. Cand primiti convocarile la evaluare puteti sa nu va prezentati. Dar daca nu achitati sau nu obtineti un angajament de plata, executorul va va vinde casa si se va prezenta la usa dvs impreuna cu politia pentru a va evacua. Fie platiti, fie luati legatura cu un avocat pentru o eventuala contestatie la executare.
Daca nu o sa intelegeti fie să achitați debitul fie să angajați avocat pt a supraveghea procedura de executare o sa va treziți cu imobilul executat silit.
Dapix
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă executorul obține mandat de la judecător să pătrundă în interiorul imobilului, și nu-l primiți, poliția/jandarmeria va folosi forța fizică, și mai puteți fi acuzat de ultraj dacă veți agresa oamenii legii.
Nu poate pătrunde în imobilul dvs până nu obține mandat de la instanță.
Executorul nu are nevoie de nici un mandat ,în atribuțiile sale în vederea unei executari silite poate face demersurile ce se impun,poate solicită ajutorul.politiei etc.Executorul primește după înregistrarea cererii,acordul instanței de executare pentru a începe procedurile legale.Daca aveti av trebuia ss discutați cu acesta..
Daca sunteti executat silit in baza unei hotarari executorul poate intra in imobilul dvs. In cazul in care sunteti executat in baza unui alt titlu executoriu, executorul poate intra in imobil numai dupa ce obtine autorizatia de patrundere de la instanta. (care se obtine in baza unei cereri)
Executare silita
MihaiMihai67
in cazul in care o banca vrea sa te execute silit, are dreptul sa intre in casa cu forta? Adica iti poate sparge usa si navali inauntru, pur si simplu? Si apoi ... (vezi toată discuția)