avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema cu vecinii cu care împărțim beciul
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema cu vecinii cu care împărțim beciul

Bună ziua
Avem niste vecini cu care împărțim beciul (o singură familie). Ei au avut la inceput o garsonieră , iar noi apartament cu 3 camere , iar cea mai mare parte din beci o aveam noi . Cu timpul acești vecini s-au extins cu cel puțin 2 camere și au venit cu ideea să împărțim beciul pe jumătate, idee cu care taică-miu a fost de acord . Fără nici un anunț și-au făcut zid pe jumătate. Noi am acceptat situația și ne-am văzut de treabă . In urmă cu 2 ani taică-miu s-a certat cu ei pt. că făceau gălăgie deasupra noastră . Iar acești vecini au început să ne amenințe că ne dă afară din beci pe baza unui act pe care îl aveau dar care nu l-au arătat (vecina aceasta lucrează pe la o firmă de avocatură , nu știu exact ce ) . Asta s-a întâmplat acum 2 ani ,. Dar în ultimele zile acești vecini au început să ne șicaneze după ora 24:00 și nu ne lasă să dormim , iar poliția deocamdată nu poate sa le facă nimic . Vreau să vă întreb dacă nu este vreo modalitate prin care să ne luăm partea de beci inapoi măcar cât să-i forțez să nu mai facă șicanări . Vă mulțumesc !
Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2021
Ionelache, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionelache , utilizator 21:34, 4 Noiembrie 2021

Ionelache a scris:

poliția deocamdată nu poate sa le facă nimic .

1-Care este motivul pentru care deocamdata politia nu poate sa intreprinda nimic?
Politia a comunicat oficial ca deocamdata nu poate sa faca nimic?
Asteapta evenimente speciale sau care este motivul?
2-Repartizarea beciului,legal se face conform titluri individuale de proprietate conform cota indiviza
Daca nu intelegeti sa respectati cotele dispuse prin documentele de proprietate,aveti dreptul sa solutionati in instanta
Am depus o reclamație dar trebuie să aștept maxim 30 de zile . Până atunci ăștia mă bubuie când vor ei ( chiar și acum când scriu bat ) . Mai nasol este după ora 24 când mă trezește din somn . Bat de câteva ori apoi mai stau și iar toc-toc-toc sau bubuie tare de se aude in tot blocul . Am chemat poliția pe la ora 5 dimineața dar dacă nu au auzit nimic , iar infractorii nu au deschis , polițiștii au plecat .
Oricum chiar dacă sunt chemați la poliție și recunosc nu le fac nimic , iar dacă nu recunosc , e cuvântul meu contra cuvântului lor .
In legătură cu beciul , pot să-i dau in judecată pentru ocupare abuzivă de proprietate ?
"Conform cotă indiviză " înseamnă atribuirea proporțională a beciului după suprafața apartamentului ? In contractul de vânzare-cumpărare scrie că "cota indiviză din spatiile de folosință comună se va stabili ulterior , o dată cu atribuirea dreptului de proprietate asupra terenului în baza unei expertize ."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini care șicanează , rog un sfat Ionelache Ionelache Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul ... (vezi toată discuția)
Vot in cadru adunarii generale thesys thesys Buna ziua, Avem de curand infiintata Asociatia de Proprietari si avem unele nelamuriri, si anume: 1. daca se doreste si se voteaza in cadru Adunarii ... (vezi toată discuția)
Am și eu o neclaritate în legătură cu modul în care procedează ... Popescu olimpia Popescu olimpia Am și eu o neclaritate în legătură cu modul în care procedează administratorul de la asociația de locatari din care fac parte. În ședința ... (vezi toată discuția)