avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cum pot face contestatie pt. a anula un p.v.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cum pot face contestatie pt. a anula un p.v.

Buna ziua.Pe scurt ; ma aflam in trafic in bucuresti pe linia de tramvai impreuna cu f multe masini .Eram a patra masina de la semafor si la un moment dat am vrut sa fac stanga .prima masina aflata in fata era cea a politiei ,am semnalizat stanga,am vrut sa ies din coloana si din sens opus veneau masini.Am intrat din nou in coloana iar agentul mi-a facut semn din masina cu mana sa opresc si sa il urmez
.Mi-a spus ca am depasit coloana la semafor si mi-a retinut permisul 30 zile.Am incercat sa ii explic ca l-am urmat nu ca am schimbat sensul der mers dar nu am avut succes. Asa ca va rog sa-mi spuneti daca am sanse la judecatorie si ce trebuie sa fac .Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:42, 11 Ianuarie 2010
Trebuie sa faceti o contestatie la procesul-verbal in termen de 15 zile de la comunicare.Aceasta se depune la Judecatoria in raza careia s-a petrecut evenimentul. Este bine sa aveti un martor, de asemenea ar fi bine daca la rubrica,, mentiuni'' ati facut obiectiuni cu privire la acest eveniment. De asemenea, se poate cere nulitatea procesului-verbal si in functie de cum l-a incheiat politistul.Sunt mai multe aspecte de luat in considerare. Bafta!
Interventie moderator

Va rog sa nu mai deschideti topicuri punand intrebari in legatura cu aceeasi problema. Daca mai aveti neclaritati, le postati in acest topic, apasand butonul "raspunde".
Va multumesc!

Gabriela Pintea

alexandru2921 a scris:
Este normal sa pastreze politistul de circulatie procesul verbal in original iar mie sa mi se dea exemplarul nr.3 in conditiile in care dovada de circulatie mi-a dat-o in original ? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rutiera contabilgabi contabilgabi Buna ziua, Azi dimineata, asteptam la semafor intr-o intersectie dirijata de un politist. In momentul in care eu aveam semnalul verde, politistul a ramas in ... (vezi toată discuția)
Accident usor la intrarea de pe linia de tramvai pe banda 2 ContSters303549 ContSters303549 Locatie: Bulevardul Barbu Vacarescu intersectie cu str. Fabrica de Glucoza, sens de mers spre Aviatiei. Istoric: Asteptam in coloana la semafor pe ... (vezi toată discuția)
Accident circulatie urgent irinarosulescu irinarosulescu Am nevoie URGENTA de o lamurire. Am fost implicata intr-un accident de circulatie in felul urmator: Eu mergeam regulamentar (pe Sos. Oltenitei pt cei ce stiu) ... (vezi toată discuția)