avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare pensie pentru limită de vârstă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare pensie pentru limită de vârstă

Bună seara ! Am primit decizia de pensionare săptămâna trecută , 26 octombrie . Luni , angajatorul ( bugetar ) a fost înștiințat despre aceasta și mi s-a spus că în cinci zile , adică vineri , contractul de muncă se încheie . Astăzi ( joi ) am fost la Casa de Pensii și am cerut suspendarea deciziei de pensionare și să nu fie pusă în plată . Vă rog să-mi spuneți dacă pot continua activitatea cu acceptul angajatorului ? Menționez că , în septembrie , am făcut la serviciu o cerere în care explicam că aștept decizia de pensionare și doresc să-mi continui activitatea și cumularea pensiei cu salariul , lucru care am înțeles că nu este posibil .
Cel mai recent răspuns: tomela , utilizator 13:17, 5 Noiembrie 2021
C.i.m. nu mai are cum sa fie valabil. Trebuie acceptul angajatorului pentru continuarea activității.
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Angajatorul dorește să-mi continui activitatea dar , dacă cim încetează , ce formă legală ar exista pentru acest lucru , fiind spital de stat ? Postul se blochează .
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2021
tomela, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate angaja, având în vedere situația medicală din tara.
Mulțumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie limita de varsta.continuarea activitatii avem o salariata ... antoana.raiu antoana.raiu Pensie limita de varsta.Continuarea activitatii Avem o salariata care a implinit varsta de pensionare in luna octombrie 2021,a depus dosarul la casa de ... (vezi toată discuția)
Reangajare dupa pensionare Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Directorul adj., economist, iese la pensie, la limita de varsta. Dupa aceasta, daca doreste sa-si continue activitatea, poate fi reangajat cu un nou ... (vezi toată discuția)
Controverse legea 49/2010 nicusan nicusan Daca intocmesc un act aditional la cim unui salariat caruia angajatorul i-a aprobat continuarea activitatii dupa implinirea varstei standard de pensionare cu ... (vezi toată discuția)