avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contracte nerespectate si cerere inadmisibila???
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contracte nerespectate si cerere inadmisibila???

Doresc o informare de la un avocat in drept civil . Am avut un contract de subantrepriza prin care s-a stabilit in cadrul lui faptul ca subantreprenorul se obliga la efectuarea de lucrari urmand sa fie platit in natura la finalizarea acestora prin trecerea lor la notar ( jumate -jumate din imobilele realizate). El nu a respectat acest contract si a facut promisiuni de vanzare ( in contract se mentioneaza faptul ca subantreprenorul poate incheia promisiuni de vanzare doar sub conditia respectarii contractului). Mentionez faptul ca acest contract a intrat in intarziere si subantreprenorul a fost notificat pentru realizarea lucrarilor neefectuate din contract. Insa problema acum apare. Am fost chemat in judecata de unul din cumparatori prin actiune oblica pentru a transfera unul din imobile in conditiile in care contractul de subantrepriza nu e incheiat si subantreprenorul nu a efectuat obligatiile contractualte. Eu am facut intampinare-cerere reconventionala si am precizat sa fie respinsa actiunea ca neintemeiata de asemenea precizand ca nu am o obligatie/legatura directa fata de el/contract si de asemena chemand in judecata si cerand penalitati de intarziere si daune conform contract fata de subantreprenor. In aparare subantreprenorul a invocat art. 209, alin 1 pentru a i-mi fi respinsa actiunea mea in instanta. Conform articolului: " Daca paratul are in legatura cu cererea reclamantului, derivand din acelasi raport sau strans legate de acesta, poate sa formuleze cerere reconventionala" . Se poate in aceasta situatie sa i-mi fie respinsa actiunea mea? Eu nu pot intelege cum..... Daca instanta stabileste ca partile nu au legatura intre ele in acest caz nu ar fi normal si actiunea de inscriere a imobilului de catre reclamant sa nu fie posibila? Eu sunt in calitate de antreprenor in acel contract.
Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2021
Alexandru8543, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru8543 , utilizator 11:13, 7 Noiembrie 2021
~ Conținut șters la cerere ~

Voinea Liviu a scris:

Trebuie studiate toate actele.
Asa la prima vedere,dvs aveti dreptate.
Actiunea oblica este inadmisibila din punctul meu de vedere. Pe cale oblică, pot fi exercitate numai drepturile existente efectiv în patrimoniul debitorului.

Referitor strict la intrebarile dvs:
este posibil orice,
in functie de exceptiile invocate,apararile dvs ,probe samd

Multumesc mult . E exact ce am nevoie. Aveti un articol de lege pe care il pot invoca din care sa reiasa: " Pe cale oblică, pot fi exercitate numai drepturile existente efectiv în patrimoniul debitorului." ? multumesc mult inca odata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scurt si la obiect. oprire utilitati, evacuare, obtinere despagubiri silentkiller silentkiller Buna ziua. Scurt si la obiect. In calitate de antreprenor am facut un contract de colaborare cu un subantreprenor. Prin acest contract subantreprenorul se ... (vezi toată discuția)
Factura storno pentru o factura mai mare MirceaH83 MirceaH83 Buna ziua, as avea cateva intrebari daca imi permiteti. In 2015 a existat un contract de subantrepriza intre doua firme (subantreprenor si ... (vezi toată discuția)
Contract de subantrepriza cora01 cora01 Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema, daca se poate: Am incheiat un contract de subantrepriza, numai manopera, cu antreprenorul ... (vezi toată discuția)