Buna ziua. Scurt si la obiect. In calitate de antreprenor am facut un contract de colaborare cu un subantreprenor. Prin acest contract subantreprenorul se angajeaza sa realizeze lucrarile de reabilitare termica si mansardare ale unui bloc. Contractul prevede ca la finalizarea tuturor lucrarilor subantreprenorului ii revin 2 apartamente din cele 4 realizate. Subantreprenorul nu a respectat contractul si nu a dus lucrarile la bun sfarsit fiind cu neputinta realizarea receptiei lucrarilor din culpa subantreprenorului. Subantreprenorul a facut promisiuni de vanzare/cumparare. Una din "persoanele" cu care subantreprenorul a facut promisiune sinalagmatica de vanzare/cumparare a deschis actiune oblica impotriva mea ca antreprenor prin care cere trecerea imobilului in cartea funciara. Promisiunea sinalagmatica incheiata intre subantreprenor si persoana in cauza este fondata pe inselaciune, fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continua etc. motiv pentru care am deschis proces penal pentru constatarea nulitatii absolute a promisiunii sinalagmatice. Avand in vedere ca persoana in cauza locuieste pe proprietatea mea fara vreo forma legala doresc sa recurg la urmatoarele actiuni:
1) Oprirea utilitatilor (gaz + curent). Contractele de utilitati sunt pe numele meu in calitate de proprietar de drept. Ma gandesc ca acest lucru poate fi facut de mine in calitate de proprietar fara vreo procedura specifica.
2) Evacuarea respectivei persoane din apartamanet pana la solutionarea litigiului. Care este procedura de evacuare avand in vedere ca respectiva persoana ocupa acel spatiu fara forme legale?
3) Obtinerea de despagubiri pentru perioada de timp cat imobilul a fost folosit de respectiva persoana. Cum pot face asta? Care este procedura?
Avand in vedere ca nu a fost transmis dreptul de proprietate, puteti rezolva situatia printr-o actiune in evacuare. Mai intai se transmite o notificare catre persoanele care locuiesc fara drept in imobil, apoi se inregistreaza actiunea la instanta.
Problemele care decurg din transmiterea dreptului de proprietate vor fi rezolvate intre subantreprenor si aceste persoane.