avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua ! Vă rog frumos îndrumați -mă ce sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua ! Vă rog frumos îndrumați -mă ce sa fac.Am mers ...

Bună ziua ! Vă rog frumos îndrumați -mă ce sa fac.Am mers ieri să-mi depun actele pentru schimbarea actului de identitate.Toate bune și frumoase cum ar trebui să fie într-o țară liberă.Dar azi mam trezit cu telefon din partea unei angajate care mă anunța că nu poate să-mi elibereze actul deoarece fetița mea în vârstă de 13 ani are certificatul de nastere anulat din 2017 de către fostul soț de care am divorțat în ianuarie 2011 .Fetița mia fost încredințată mie.Menționez că nu am avut la cunoștință de acest lucru,eu având originalul si folosindul în mai multe împrejurări ca spital ,școală activități estra școlare.Nu vreau să renunț la certificatul original.Vă mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:08, 6 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca actul e anulat, nu mai puteti folosi acea foaie, scoateti duplicat de la starea civila dupa certificatul copilului de nastere.
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2021
gi-jane2, moderator
Menționez,nu doresc duplicat Pot merge în instanță pentru anularea duplicatului făcut de fostul soț fără știrea mea. Nu pot cere duplicat càt am originalul .Asta ar însemna să fac fals în acte.Nu pot declara pierderea sau deteriorarea originanului.Eu sunt reprezentant legal al copilului ,Nu am custodie comună.Trebuia să fiu înștințată ,eu în 4 ani am folosit originanul care mi sa spus ieri că este anulat din 2017. Vă rog să mă ajutați.Vă mulțumesc fruos.
exemplarul dvs este anulat, asta trebuie inteles, nu il mai puteti folosi.
mergeti si lamuriti problema la strea civila.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Duplicat certificat de nastere fara ca originalul sa fie pierdut andreeaigiescu11 andreeaigiescu11 Buna ziua,as dori sa stiu daca se poate elibera duplicat dupa certtificatul de nastere al copilului fara ca originalul se fie pierdut deteriorat etc... Cei 2 ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere, duplicat anndreeaandaa anndreeaandaa salut fiica mea are un copil dintr-o relatie sau despartit insa certificatul de nastere aramas la el nu vrea sa il dea am fost la politie insa ei au spus ca ... (vezi toată discuția)
Divort fara acte eu_lexia eu_lexia Buna ziua. As dori sa stiu cum pot sa divortez daca nu detin nici un act nici macar o copie dupa acte. Sunt casatorita de un an si 8 luni insa am parasit ... (vezi toată discuția)