Buna seara,
Speta: O familie compusa din doi parinti si doi copii: primul parinte a decedat cu mai multi ani in urma, ultimul parinte a decedat de curand. Unul dintre copii, care a ajutat parintele ultim, sub toate formele, in special financiar, a primit prin testament toata averea. Celalalt copil, nu a ajutat cu absolut nimic, niciodata, parintele.
Intrebari, legate de succesiune:
- Copilul cu testament primeste ¾ din avere iar celalalt ¼?
- In conditiile in care copilul cu testament a cheltuit cu modernizari ale proprietatii, ingrijire parinte (are toate dovezile, in acest sens) o suma echivalenta cu mai mult de jumatate din valoarea totala a proprietatii, tot ¾ din mostenire primeste sau, acele cheltuieli se scad din patrimea celuilalt copil?
- In cazul in care nu se scad, la succesiune, trebuie actionat in instanta?
- In cat timp de la deces se poate face succesiunea si ce se intampla daca se depaseste acel termen?
- Cand se deschide succesiunea (pana la dobandirea tuturor documentelor) trebuie sa fie ambii copii prezenti?
Intrebari dupa efectuarea succesiunii:
- Ce se intampla daca mostenitorul fara testament (cu partea cea mai mica de mostenire), refuza sa vanda iar imobilul cu terenul aferent nu poate fi vandut partial? Se actioneaza in instanta?
- Avand in vedere cele de mai sus, cum poate proceda mai bine mostenitorul care are testament si care a investit sume mari in proprietate si ingrijire parinte, pentru a beneficia de drepturile sale si a recupera cat mai mult din cheltuielile facute?
- Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Succesiune
Vlad2013
Buna ziua,
Parintii au decedat; Mai intai,tata,apoi mama.
Mama a lasat testament,ca intreaga sa parte din avere,sa ramana unuia dintre cei doi copii.
... (vezi toată discuția)