avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. Am o intrebare juridica,va rog sa ma ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. Am o intrebare juridica,va rog sa ma ajutati cu un ...

Buna ziua. Am o intrebare juridica,va rog sa ma ajutati cu un sfat.
In data de 29 oct.,fiind la volanul masinii mele,am fost accidentat de un personaj,in spate.Eu am oprit la trecere pietoni,EL NU! Mi-a avariat spatele masinii iar masina lui,fata,era distrusa maxim! Am avut noroc,in momentul urmator a trecut o masina de la politia circulatie.In urma verificarilor acestora,a reesit alcolemie de 0,48 si nici RCA nu avea.
Soferul respectiv era in timpul serviciului,lucreaza la un service auto din localitate.
Am discutat cu acesta,spunandu-i ca vreau sa imi repar masina in alt service autorizat si nu la cel la care el era angajat.A fost deacord la acel moment.
I-am prezentat devizul,in suma de 3600 lei,urmand sa achite un avans.
In data de 4 nov.,am fost sunat de un personaj revoltat,spunandu-mi ca nu este de acord cu suma devizului si mi-a zis sa o aduc la ei in service.
Personajul respectiv era patronul service-ului la care soferul era angajat,iar masina cu care ma accidentat era masina de servici.
Am sunat soferul,pentru lamuriri iar acesta mi-a transmis si el ca nu este de acord cu devizul,sugerandu-mi la randul lui,sa aduc masina in service-ul lor.
In acest caz,ce trebuie sa fac pentru a intra cat mai repede posibil in posesia banilor platii masinii.
Precizez,pretul usii portbagaj si bara spate sunt de la piese SH,nu noi.
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 14:26, 6 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deschideti dosar de dauna la BAAR.
Prin intermediul unui vehicul inmatriculat in strainatate;
Prin intermediul unui vehicul neidentificat sau identificat, inmatriculat/inregistrat in Romania, neasigurat pentru RCA. Daca vehiculul era asigurat, va veti adresa direct asiguratorului respectiv, sau dupa caz, asiguratorului dumneavoastra RCA, daca ati achizitionat clauza de compensare directa.
Cum procedati:

Pentru cazul 1, accesati motor de cautare corespondent si, daca puteti identifica corespondentul asiguratorului din strainatate, va adresati direct acestuia pentru despagubiri.
Daca nu identificati un corespondent, completati formularul de avizare daune de AICI si transmiteti-l prin posta (Bucuresti, sector 2, Str. Vasile Lascar nr. 40-40Bis, etaj 6) sau prin email la secretariat@baar.ro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accidentat de o mașină fără rca, al cărei șofer nu vrea să achite reparația. cât timp am la dispoziție să îl dau în judecată? TorokLavinia TorokLavinia Bună ziua! Soțul a avut un accident rutier, doar cu daune materiale în data de 15.09.2018,în care șoferul vinovat nu deținea asigurare RCA, acesta ... (vezi toată discuția)
Rca cristi_20062007@yahoo.co cristi_20062007@yahoo.co Vinovatul accidentului conducea un auto inmatriculat in Spania si bineinteles detinea o asigurare emisa acolo; pe asigurare este mentionat numele altui ... (vezi toată discuția)
Dauna auto copac cazut lord_costin lord_costin Buna ziua, In urma cu 2 luni am avut parte de un eveniment nefericit. In urma unei vijelii un copac a cazut pe masina mea. Dauna se ridica la aproximativ ... (vezi toată discuția)