avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Deranjez cu o intrebare in ceea ce priveste ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Deranjez cu o intrebare in ceea ce priveste mutarea ...

Buna ziua! Deranjez cu o intrebare in ceea ce priveste mutarea politistilor.De aproximativ 3 ani incerc sa ma mut in judetul de domiciliu, insa primesc aceleasi raspunsuri:lipsa de deficit si varsta inaintata a sefului de birou(mentionez ca sunt ofiter) si ca singura modalitate sa ma mut e sa existe un schimb de indicatori.M-am documentat si nu exista niciun temei legal in care sa se mentioneze despre acest schimb de indicatori.Consider ca fata de colegii mei, agenti sunt discriminata deoarece in toata aceasta perioda, desi mie mi se motiveaza lipsa de personal, s-au realizat 3 mutari, urman a se realiza in perioada urmatoare inca 2 cu indicatori de schimb din scoala.Mentionez ca am incercat pana la nivel de MAI sa ridic problema, insa fara rezultat.As fi recunoscatoare daca m-ati indruma cu un sfat.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:27, 7 Noiembrie 2021
Poliţistul poate fi mutat în aceeaşi unitate sau într-o altă unitate din cadrul MAI, aflată în aceeaşi localitate sau în altă localitate, în următoarele situaţii:
a) în interesul serviciului;
b) la cererea poliţistului;

Mutarea poliţiştilor se face pe funcţii vacante, cu respectarea condiţiilor de ocupare a acestora prevăzute în fişa

Mutarea poliţiştilor se poate face şi dacă funcţiile nu sunt vacante, numai cu acordul acestora, în situaţia în care modificarea raporturilor de serviciu se realizează prin mutarea concomitentă a acestora pe funcţiile vizate, cu respectarea condiţiilor de ocupare prevăzute în fişele posturilor.

Mutarea poliţistului în interesul serviciului se face prin ordin/dispoziţie emis/emisă potrivit competenţelor de gestiune a resurselor umane, care se comunică în termen de 10 zile lucrătoare, sub semnătură, celui în cauză.

Mutarea la cerere se solicită de către poliţist prin raport scris adresat şefului unităţii în care solicită mutarea.
[ link extern ]
Da, dar aceste mutari tin de latitudinea sefului.Ca sa ma pot muta mi se cere sa aduc un lucrator in locul meu, adica indicator de schimb.Totusi, acest indicator de schimb nu este stipulat nicaieri.De asemenea, rapoartele mele nu primesc aviz favorabil din diverse motive.Cum pot sa trec de semnatura sefului ? Mentionez ca am facut diverse rapoarte la MAI si IGPR, insa mi se tot comunica ca nu este de competeneta lor sa solutioneze cererea de mutare.
Legea nu prevede ca salariatjl care se muta trebuie sa aducă pe altcineva în locul lui. Este o solicitare care nu corespunde legalitatii.
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare b123 b123 Functionar public intr o institutie publica se poate muta la Politia Locala? (vezi toată discuția)
Mutare politisti terry1988 terry1988 Buna seara, As dori sa aflu care sunt sansele unui politist de a castiga un eventual proces cu institutia (inspectorat judeten de politie, directia generala ... (vezi toată discuția)
Transfer la cerere pe post similar administratie publica, functionar public mela2008 mela2008 Buan ziua. Sunt functionar public in administratia publica locala, incadrata inspector principal gradatia 3, lucrez aici din 2004 (aprilie). Dupa intoarcerea ... (vezi toată discuția)