avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum se calculeaza o plata unei zile de concediu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum se calculeaza o plata unei zile de concediu de odihna?

Buna ziua.In cadrul firmei mele, zilele de CO se platesc, dupa parerea directorului, impartind salariul net la 24 de zile(in mintea d-nului o luna are 24 de zile lucratoare).Din ce am gasit pana in momentul de fata, am inteles ca se face media zilelor lucratoare din ultimele 3 luni si salariul net se imparte la aceasta cifra. Mentionez ca in cadrul firmei nu se pun in discutie nici un tip de sporuri permanente.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 16:38, 11 Ianuarie 2010
media salariului brut (de incadrare) pe 3 luni (3*sal brut / 64 pp ca ultimele 3 luni au avut 21,22 si respectiv 21 de zile) anterioare platii concediului de odihna
Intr-un an calendaristic salariatul are un numar de 24 zile CO,sa pp.
Acesta solicita 05 zileCO in perioada 25.01.2010-29.01.2010.
Luna ianuarie are 20 zile lucratoare,din care 15 zile lucratoare si 5 zile CO.
Cele 5 zile CO se calculeaza conform art 59 dinCCM unic la nivel national,luandu-se in calcul veniturile din oct,nov,dec 2009.
Daca solicita 10 zile de CO in mai se vor lua in calcul lunile feb,mar,apr 2010,ssmd

Art. 59. - (1) Pe durata concediului de odihnă, salariaţii vor primi o indemnizaţie ce reprezintă media zilnică a veniturilor din ultimele trei luni anterioare lunii în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(2) Indemnizaţia de concediu nu poate fi mai mică decât salariul de bază, sporul de vechime şi indemnizaţia pentru funcţia de conducere, luate împreună, corespunzător numărului de zile de concediu.
(3) Prin contractele colective de muncă de la celelalte niveluri se poate stabili ca, în raport cu posibilităţile economico-financiare ale unităţii, pe lângă indemnizaţia de concediu, să se plătească şi o primă de vacanţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna ilinanamaria ilinanamaria la un salariu brut de 2500 lei +25% spor vechime=3125 lei, pentru 24 zile concediu de odihna cat trebuie sa iau net indemnizatie pentru CO (vezi toată discuția)
Co poate scadea indemnizatia din timpul concediului de maternitate? cristinaflp cristinaflp As dori sa ies in concediu maternitate (prenatal) incepand cu data de 1 iulie 2015. Problema este ca nu am facut uz de niciuna din zilele de concediu de odihna ... (vezi toată discuția)
Calculul concediului de odihna adelinadanciulescu adelinadanciulescu am urmatoarea situatie: angajatul a avut norma partiala (o ora/zi)din feb.2009 pana in aug.2009 iar din sept.2009 a trecut la norma intreaga(8 ... (vezi toată discuția)