avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Doresc sa vand o proprietate (casa + teren) ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Doresc sa vand o proprietate (casa + teren) pe care ...

Buna ziua! Doresc sa vand o proprietate (casa + teren) pe care am achizitionat-o acum 20 de ani, undeva la tara. A fost facut atunci cadastrul de fostul proprietar care era si cel ce a costruit casa. Nu s-a schimbat nimic la suprafata terenului si nu s-au construit/daramat anexe la casa. Planul cadastral de atunci, pe care il am, are insa numele fostului proprietar la vanzator si al meu la cumparator. In plus intre timp s-a schimbat adresa casei (s-a dat nume la strada si un alt numar). Mentionez insa ca pe planul cadastral apar tarlaua si parcela, care nu s-au schimbat si apar si in actul de vanzare-cumaparare. In actul de vanzare cumparare apar si numarul din cartea funciara si numarul cadastral. Puteti sa imi spuneti, va rog, daca am nevoie de o actualizare a cadastrului in vederea vanzarii casei? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:33, 8 Noiembrie 2021
Nu. E valabila documentația aceea.
În schimb, ar trebui sa obțineți de la Primarie un certificat de nomenclatura stradală, privind schimbarea denumirii străzii.
Mutumesc! De fapt, in afara de numele strazii si numar. mai este o modificare: s-a schimbat unul dintre vecinii mentionati in cadastru. Imi cer scuze, acum am observat. Mai ramane valabil raspunsul dvs. anterior?
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2021
sava98, utilizator
Da. Vecinii nu au mare importanta. Mai decedeaza, mai vand etc.
Documentatia cadastrala nu se reinnoieste dupa cum se schimba vecinii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa intabulata fara numar atomatom atomatom Buna ziua Care este situatia juridica in Cartea Funciara a unei case intabulate fara numar? Va multumesc (vezi toată discuția)
Adresa corecta contract vanzare cumparare ioanabozgan ioanabozgan La cumpararea unei locuinte,pe contractul de vanzare cumparare,ce adresa se trece: cea dupa buletin,care corespunde cu certificatul de nomenclatura ... (vezi toată discuția)
Bună seara! vreau sa fac o refinanțare la aceeași banca la ... Cornelia Neacșu Cornelia Neacșu Bună seara! Vreau sa fac o refinanțare la aceeași banca la care am obținut creditul inițial în 2017 pentru cumpărarea unei case. Certificatul ... (vezi toată discuția)