avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Frati mei au utilizat fara acordul meu buletinul meu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Frati mei au utilizat fara acordul meu buletinul meu intr un ...

tttFrati mei au utilizat fara acordul meu, buletinul meu intr un dosar de cadastru, iar aceast act cu siguranta a fost dat de notar. Notarul a dat actul meu de identitate fratiilor pentru al depune la dosar.ul de cadastru, dar eu nu l am inputernicit. Am dovezi ca eu nu eram de acord cu inmanarea buletinului fratiilor pentru a face cadastru. De fapt notarul care a dat copia buletinul fratiilor, a cam chefuit cu fratii.
Am depus o plangere la politie pentru acest lucru. Stiind faptul ca suntem frati, ce va face politia cu plangerea mea? Pot dovedi ca aceasta copie de buletin a vine de la notar.

Succesiunea noastra este cam greoaie, din cauza multor desacorduri. Am impresia ca incearca sa faca o inputernicire falsa cu noatarul. Se pot face acest lucru ? Am facut deja o inputernicire cu acest notar ca fratele sa faca actul de mostenire, in numele meu. In acest act este scris ca numai pentru acest lucru se poate face, dar ma intreb daca se poate modifica.sau Ce pot face ca notarul acesta sa numai poata faca acte in numele meu?
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2021
Bionpa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bionpa , utilizator 22:49, 9 Noiembrie 2021
deci eu nu am negat ca problema este cu fratele. dar in nici un caz un notar poate sa dea actul cum doreste el.. Daca tot este de sfera SF ului aceasta problema ia uitati ca alata persoana sa trezit cu politia la poarta nu isi platea creditul. [ link extern ]

Procura este un act care eu am facut cu el, dar in procura eu nu spun ca il autorizez pe el sau pe notar sa utilizeze buletinul meu. Este complet diferit problema
Ultima modificare: Luni, 8 Noiembrie 2021
Bionpa, utilizator


Bionpa a scris:

deci eu nu am negat ca problema este cu fratele. dar in nici un caz un notar poate sa dea actul cum doreste el.. Daca tot este de sfera SF ului aceasta problema ia uitati ca alata persoana sa trezit cu politia la poarta nu isi platea creditul. [ link extern ]

Procura este un act care eu am facut cu el, dar in procura eu nu spun ca il autorizez pe el sau pe notar sa utilizeze buletinul meu. Este complet diferit problema



În articolul din link este un IFN dubios.
Cum va explicați ca toate băncile verifica și ce a supt solicitantul de la mamă, pana la aprobarea creditului? Cum va explicați ca analiza dosarului durează luni?
Da, este din sfera sf-ului.
Revenind la situația dvs. Documentația cadastrala și intabularea sunt niște acte juridice de administrare. Dacă sunteți mai mulți frati și majoritatea este de acord, nici nu este necesar buletinul dvs. Se poate întocmi documentatia cadastrala și fără el.
În plus, datele dvs se regăsesc și în certificatul de moștenitor, din care toți dețin câte un exemplar.
Cu notarul aveți o problema, prin prisma relației cu fratele dvs. Dacă ați avea și dvs o cunoștința notar nu ați mai avea atitudinea asta. Probabil în viziunea dvs notarii ar trebui sa fie niște pustnici, fără prieteni, fără cunoștințe, ca să nu dea de bănuit.
Înțeleg ca dvs ați semnat la același notar o procura prin care l-ati împuternicit pe frate sa va reprezinte la dezbaterea succesiunii.
Ei bine, aflați ca "Mandatul se întinde și asupra tuturor actelor necesare executării lui, chiar dacă nu sunt precizate în mod expres." (Art.2016 alin 3 Cod civil). În plus, la momentul întocmirii procurii, ați fost de acord cu folosirea și prelucrarea datelor cu caracter personal.
Dacă l-ati autorizat sa va folosească buletinul la procedura succesorala și din moment ce documentația cadastrala este un act de administrare și nicidecum un act de dispoziție, încât sa necesite o alta procura speciala, consider ca notarul nu a procedat greșit.
Inteleg din ceea ce scrieti ceea ce sa intamplat si de aceea o sa fac un alt act prin care voi anula aceasta procedura de inputernicire. De fapt este vorba de un notar care a fost inouternicit doar sa faca o sipla procura si notarul succesiuni. Notarul succesiuni nu a permis sa dea actul meu de identitate dar in schimb cel la care am facut procura si a permis sa mi dea actul si deci poate chiar este o problema de conruptie.

Nu fiti foarte sigura la ceea ce afirmati despre credite in linie. Mai mult de atata eu vorbesc despre un buletin, dar poate eu am dat alt act si poate chiar nu sunt roman. Eu v am intrebat daca exista vreo legatura intre inouternicire si ceea ce sa intamplat. Acuma am legatura.

Eu am un avocat pe aceasta procedura, iar in aceasta procedura sa scris negru pe alb ca nu autorizez pe nimeni sa utilizeze actul meu de identitate., prin notificare. Ei au utilizat o dupa notificare si acest lucru nu stiu daca este ok.

Fiind cetatean strain, cu orice act al meu, se obtine un credit un exact 5 minute. cronometru in mana. Stiu ca acolo in Romania sunt restricti dar nu pentru mine. Cu buletinul meu se poate lua credit in orice tara din lume. Problema este cam complicata de cat ati spus o dumneavoastra. Acuma este o plangere internationala depusa in strainatatae inpotriva notarului care nu a inteles problema acestui act de identitate. Mai mult frati au acelasi lucru. De plus in momentul de fata mi sa aprobat schimbarea de buletin de catre politia de unde sunt.

Dupa cate remarcati sunt 2 probleme majore aici. Fratele cere ca sa i se permita sa utilize actul, la avocatul meu iar avocatul ii spune ca nu ii permite, iar acest lucru prin notificare. Buletinul nefiind romanesc, il utilizeaza luand in considerare numai contrantele romanesti. Dar sunt contrantele tari de unde vin care nu sunt luate in considerare.

Problema in Romania sunt pilele cunostintele, spagi si alte problematice de genul pentru o parte a populatiei. Eu am respectat procedura si chiar daca chiar am in familie notari si avocati, am luat ceva extern.

Multumesc foarte mult pentru raspunsuriile dumneavoastra. .
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2021
Bionpa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copii buletin vecini pentru cadastru gabriel1988 gabriel1988 Buna ziua, In urma unui testament detin 9 camere dintr-o casa de 16 camera plus un teren de cca 1000mp, iar alte 2 persoane detin celelalte 7 camere din ... (vezi toată discuția)
Imputernicire doar de la un mostenitor valabil pentru toti? Diana0703 Diana0703 Am facut un pre-contract pentru vanzarea unui teren care are 3 mostenitori. Fiecare mostenitor a facut pre-contract individual cu cumparatorul. In ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate acte necesare daniel2222 daniel2222 Bunicul vroia sa-mi lase mostenire pamantul vreo 7200 mp dar am amanat, si intre timp a murit si el si bunica :(( , si a ramas treaba nerezolvata! Eu am titlul ... (vezi toată discuția)