Am facut un pre-contract pentru vanzarea unui teren care are 3 mostenitori. Fiecare mostenitor a facut pre-contract individual cu cumparatorul. In pre-contractul nostru scrie ca noi trebuie sa ne ocupam pentru facerea unui cadastru, etc. pe costurile noastre. Dar acuma cumparatorul se ocupa de asta, ca cica una din celalte 2 mostenitoare ia dat imputernicire sa faca el cadastrul. Intrebarea mea e, poate cumparatorul sa se ocupe de cadastru, etc. daca are imputernicire doar de la o mostenitoare, chiar daca noi suntem 3 mostenitori la terenul acesta? Eu cred ca trebuia sa ii dam toti 3 mostenitori imputernicire ca altfel nu e valabil.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Documentația cadastrala este doar un document necesar vânzării. Nu este un act de dispozitie astfel încât să fie obligatorie o procură specială de la toti moștenitorii.
Oricum, e mare lucru ca ati gasit un cumpărător dispus să se ocupe de o obligatie ce va revenea dvs.
Multumesc mult pentru raspunsul rapid.
Da, atunci de ce scrie in pre-contract ca noi trebuie sa ne ocupam de cadastru, daca cumparatorul se ocupa? Contractul final se va incheia pe baza asta. Daca cadastrul e facut pana in data de.... asa ca daca el nu a putut termina cadastrul, noi o sa fim de vina si o sai trebuieasca sai platim o break-up fee, ca in contract scrie ca noi trebuie sal facem.
Si cum poate sa nu fie obligatoriu, inseamnca ca asa, fiecare poate sa se duca si sa faca cadastru pe terenul nostru fara imputernicirea noastra?
Pentru ca regula este ca vânzătorul să pună la dispoziție documentele necesare încheierii contractului de vânzare cumpărare. Dvs sunteti o excepție.
Dacă țineati neaparat, ar fi trebuit să anuntati notarul de înțelegerea dintre dvs, iar acesta ar fi consemnat acest aspect in antecontract, fără nici o problemă.
Documentația cadastrala costa. Si nu puțin. Asa ca nu o sa vina nimeni de pe strada să vă întocmească documentația cadastrala. Nu inteleg mai exact ce anume va deranjează? Dacă nu sunteți ok cu asta, vorbiti cu cumpărătorul, anuntati-l ca nu sunteți de acord și faceti dvs documentația.
Vanzare teren
gigelas
Buna ziua,
Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si ... (vezi toată discuția)