Buna ziua .
Cum pot obtine custodia totala a copilului meu , minor ?
Tatal este cetatean egiptean stabilit in Egipt , eu si copilul traim in Romania . Nu suntem casatoriti . In urma cu 11 ani mi -a dat procura pt a fi singura persoana de a reprezenta copilul , de a semna in locul tatalui pt a putea face pasaport si a iesi din tara cu copilul , pt inscrierea la scoala , gradinita . Etc.
Am vrut acum sa ii fac pasaportul copilului cu acesta procura tradusa si legalizata dar a m fost refuzata pe motiv ca a trecut mai mult de 3 ani de la acordul tatalui . Pot obtine custodia totala in baza actului dat de tata acum 11 ani ?
Multumesc .
Dacă tatăl nu s a implicat deloc în viața copilului.in acesti ani aveti sanse.E recomandat să angajați avocat mai ales că procesul va dura datorita citarii in străinătate etc.
Buna seara . Revin cu o reactualizare a situatiei mele ...
Am luat legatura cu tatal copilului , si este de acord sa imi dea in scris ca pot calatorii cu copilul minor (are 11 ani ), plus pasaportul .
El locuieste in Egipt . Ce demersuri trebuie sa faca sau unde sa se adreseze , ca aceste acte sa ajunga cat mai repede la mine ?
Multumesc !