avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tatăl unui prieten a avut azi un accident, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tatăl unui prieten a avut azi un accident, aflându-se sub influența ...

Tatăl unui prieten a avut azi un accident, aflându-se sub influența alcoolului, 58 mg în aerul expirat. Nu a aflat însă rezultatul de la probele de sânge. Aflându-se la volanul unui autoturism, a acroșat din spate un alt autoturism, la volanul căruia se afla o persoană, proiectând-ul în șanțul de la marginea drumului. Aceasta acuza probleme la unul dintre picioare și s-a deplasat la spital. Ați putea să ne ajutați cu câteva sfaturi? Cam ce pedeapsă ar primi. Se poate reține doar infracțiunea de conducere sub influența alcoolului? Dacă da, în ce condiții?
Cel mai recent răspuns: mariusdumitrescu89 , utilizator 10:28, 9 Noiembrie 2021
Daca persoana vatamata isi scoate CML, indiferent de numarul de zile de ingrijiri medicale, se retine si infractiunea de vatamare corporala din culpa. In cazul acestei infractiuni, daca persoana vatamata nu depune plangere se dispune clasarea sau daca depune si isi retrage plangerea pana la o hotarare definitiva, in cursul up, se dispune clasarea, iar in faza de judecata, se dispune incetarea procesului penal.
Sub aspectul savarsirii infractiunii prev. de art. 336 alin. 1 C.p. avand in vedere circumstantele reale( in principal, faptul ca a fost implicat intr-un accident cu victime), probabil o sa fie trimis in judecata si condamnat.
Pentru celeritate si pentru o aparare eficenta, angajati-va avocat specializat in astfel de cauze si stabiliti impreuna strategia apararii.
Ultima modificare: Marți, 9 Noiembrie 2021
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Mulțumim frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sancțiuni se aplică dacă au fost lovite ușor 2 persoane pe trecerea de pietoni cu laterala mașinii? MGS8 MGS8 Soferul se afla intr o deplasare usoara, pe trecerea de pieton a acrosat o persoana cu oglinda si foarte putin cu aripa laterala a masinii, persoana cazand iar ... (vezi toată discuția)
Bună ziua tuturor! În luna februarie 2019 m-am urcat la volanul ... 88Cosmin88 88Cosmin88 Bună ziua tuturor! În luna februarie 2019 m-am urcat la volanul unui autoturism sub influenta alcoolului (0.53 in aer expirat)lovind doua masini parcate ... (vezi toată discuția)
Suspect in dosar Marian mirel andrei Marian mirel andrei Bausem doua beri si a trebuit sa ma duc la magazin in acest timp cand ma deplasam la magazin am lovit un pieton m-am speriat si am vb cu cumnata care in ... (vezi toată discuția)