Salut. Am construit un duplex in Dumbravita ,Timis ,si terenul ce l-am cumparat era pentru SAD, spatii cu alta destinatie. Prin certifiactul de urbanism mi sa dat la duplex o parte normal adica spatiu de locuit si cealalta sad. Acuma ,initial voiam pe sad sa fac o activitate comerciala pentru familie,ceva tehnica dentara,dar de cand cu pandemia planurile s-au schimbat. Mentionez ca duplexul are aceeasi configuratie in ambele parti. Am vrut sa fac schimbarea de destinatie de la sad la spatiu de locuit prin obtinerea unei autorizatii de constructie care ,practic doar schimba denumirile incaperilor in imobil. primaria nu imi da acceptul. Intrebarea mea este , daca primaria poate sa-mi opreasca acest demers si daca am si alte forme de atac asupra primariei?
Initiati demersul emiterii certificatului de urbanism in scopul elaborarii documentatiei tehnice pentru autorizarea lucrarilor de schimbare a destinatiei constructiei, formuland o cerere in acest sens. In caz de refuz, va adresati instantei de judecata pentru obligarea la analiza cererii si emiterea documentelor solicitate.
Intrarea in legalitate prevaleaza masurii desfiintarii constructiei, iar atata timp cat aceasta masura nu se dovedeste a fi imposibila, aceasta ar trebui sa fie aplicata cu prioritate.