avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat alcoolemie 0.06
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat alcoolemie 0.06

Bună seara

Am fost martor la o întâmplare neplăcută între timp ce mergeam cu mașina eu împreună cu un prieten de al meu am fost opriți de politia rutiera pentru verificări.

El a fost șoferul și i sa spus sa sufle în etilotest avea 0.06 în aerul expirat în ordinea în care el nici măcar nu a pus gura pe alcohool ..... i sa suspendat permisul de conducere pe 3 luni și amenda de 1300 de lei

Dacă va rog frumos puteți sa ne sfătuiți ce putem sa facem în cazul acesta el are nevoie de mașină ca de aer sta departe în sat de oraș și are și familie cu 2 copiii. Cum ar putea primi înapoi permisul de conducere????

Va mulțumesc frumos pentru răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: hotumattua , utilizator 18:53, 30 Noiembrie 2021
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu a consumat deloc alcool, trebuia sa solicite prelevarea de probe biologice.
Angajati-va un avocat care sa stie cum sa puna problema (pers. s-a dezinfectat-a consumat mere etc) ,se face contestatie la contraventie - cu un print -screen de pe portalul Judecatoriei (cand se da nr. dosarului) se ridica permisul de la serv Circulatie pana la solutionare. La o asa mica alcoolemie ar fi sanse reale
Din ciclul "și marmota ambala ciocolata"". Poveștile acestea vânătorești, în instanță nu țin. Procedura era cea sugerată de av. Pătrașcu Razvan. Dar omul nu a urmat-o, preferă să se autovictimizeze, "prietenii știu de ce". Nu știu cum este precis, dar cred că însuși agentul constatator îți sugerează să mergi la prelevare de probe biologice.

liniuta a scris:

Angajati-va un avocat care sa stie cum sa puna problema (pers. s-a dezinfectat-a consumat mere etc) ,se face contestatie la contraventie - cu un print -screen de pe portalul Judecatoriei (cand se da nr. dosarului) se ridica permisul de la serv Circulatie pana la solutionare. La o asa mica alcoolemie ar fi sanse reale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este refuzul etilotestului ilegal, dacă se acceptă cel de sânge? altcineva1 altcineva1 Este refuzul etilotestului în sine ilegal, dacă se acceptă prelevarea testelor biologice? Pentru a preveni răspunsuri de genul \"De ce ai refuzat. Nu ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie, declarații la începerea urmăririi penale. la ce să mă aștept, ce trebuie să declar? nikeni nikeni Buna ziua. Am avut alcoolemie in sange 0.85 iar peste o ora 0.65. Am fost acum sunat si informat ca mi-a inceput urmarirea penala si s-a dispus recalcularea si ... (vezi toată discuția)
Este refuz de prelevare a probelor biologice daca sufli in etilotest? cezarad cezarad Am o mare nelamurire. O persoana (sofer) a fost oprita in trafic si i s-a pus in vedere sa sufle in etilotest. Acesta a suflat si a rezultat 0,58 mg/l alcool ... (vezi toată discuția)