avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatii - domeniul constructii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatii - domeniul constructii

Buna ziua..
Cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu de maternitate, precum si pentru crestere copil, in cazul unei angajate in domeniul constructii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:20, 10 Noiembrie 2021
Exact ca si la celelalte categorii de salariati, legea nu face deosebire intre veniturile unui angajat din constructii cu cele ale unuia din restaurant, spre exemplu...
Trebuie doar sa aibe stagiul de cotizare aferent fiecarui concediu in parte.
Pentru concediu de crestere copil am inteles ca se calculeaza 85% din venitul net (dar daca e scutit de anumite taxe tot venitul net se ia in calcul?). Dar in cazul concediului de maternitate am inteles ca se calculeaza din venitul brut, care mai apoi este doar impozitat. Este corect cum am inteles eu?
Se ia in calcul venitul net pentru indemnizatia CCC.

Indemnizatia de maternitate este supusa doar retinerii c.a.s.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia de concediu medical luat imediat dupa ccc? orora orora Buna ziua, Ma intereseaza cum se calculeaza concediul medical cu cod 01 imediat dupa CIC. Se iau in calcul veniturile din indemnizatia de crestere copil ? ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si postnatal alinatug alinatug Buna ziua. Am fost pana pe data de 19.10.2010 in concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani iar pe data de 20 mi-am reluat activitatea la locul de ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Firica Elena1 Firica Elena1 Buna ziua!Am si eu o intrebare.Cum se plătesc cele 126 de zile ce concediu in sarcina!?Angajatorul meu sustine ca pana sa iau indemnizatia de creștere ... (vezi toată discuția)