avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Taxare inversa - operator de jocuri de noroc SRL ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Taxare inversa - operator de jocuri de noroc SRL (activitate nepurtatoare de TVA)

Buna ziua,

Suntem un SRL operator de jocuri de noroc si avem achizitii din UE pentru inchiriere de aparate de joc (slot machine). Ambele societati sunt inregistrate in scopuri de TVA. Factura de achizitie este fara TVA, contine mentiunea Transaction Type: INTRA-EC SUPPLY dar nu contine si mentiunea taxare inversa.
Societatea este inregistrata in scopuri de TVA deoarece desfasoara si o activitate purtatoare de TVA insa activitatea principala de jocuri de noroc nu este purtatoare de TVA . Se aplica in acest caz regimul de taxare inversa? Se declara tranzactia in D390? Sau este necesar sa ajustam taxa dedusa si sa platim TVA in Romania. In acest caz se mai declara tranzactia in D390?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 20:42, 10 Noiembrie 2021
Fiind activitate scutita dvs nu aveti drept de deducere pt achizitiile facute . Prin urmare se declara in 390 fiind achizitie intracomunitara si veti face taxare inversa dar concomitent ajustarea taxei deduse din contul 4426 . Apoi decont TVA cu pozitiile de achizitii intracomunitare si la sectiunea sub total taxa dedusa RD 32 veti pune zero.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decl. 394 Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, In decl. 394 trebuie trecuta achizitie intracomunitara de servicii publicitate Google Adwords pe care o declar in decl. 390Vies? Sau se trece ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara zona libera nicoletabis nicoletabis Am de facut o achizitie intracomunitara dar am verificat cod fiscal al furnizorului si apare invalid desi are codul fiscal al unui platitor de tva cu NL in ... (vezi toată discuția)
Cumparare si revanzare licente soft buburucea buburucea Buna ziua, Suntem un SRL al carui unic asociat este o firma din SUA care produce softuri. Am cumparat de la firma din SUA cateva licente pentru soft-ul produs ... (vezi toată discuția)