avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua Exista lege care sa oblige un proprietar de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua Exista lege care sa oblige un proprietar de apartament ...

Buna ziua
Exista lege care sa oblige un proprietar de apartament sa tina caldura pe perioada cit el lipseste din oras pentru a nu 'racii peretii' vecinilor?
Daca da v-a rog sa-mi spuneti si mie care este numarul legii si anul cind a fost emisa
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:51, 11 Noiembrie 2021
Exista normative speciale ANRSCE care obliga asiguarea unei temperaturi minime in spatii cu destinatia de locuinta
Multumesc,dar nu cred ca aceste norme de la ANRSCE tin loc de lege,adica la tribunal judecatorul aplica legea,nu normele ANRSCE..Pina acum nu am auzit ca un judecator sa m-a oblige sa tin 'peretii calzi'' sau o temp minima .Se aplica aceste norme pentru institutiile publice,scoli,spitale,gradinite etc etc,dar pentru proprietari care platesc taxe si impozite nu,pentru ca daca sunt obligat sa tin 'peretii calzi' nu mai platesc taxe si impozite. Stiam ca o temp de 6 grade se tine pentru a nu ingheta apa in instalatia de incalzire.Deci revin la intrebarea initiala,exista sau nu o lege [ nu normative ] care sa m-a oblige sa tin ' peretii calzi ' daca eu nu locuiesc in apartament ? ? ?
Multumesc
Sa fim seriosi...daca nu este caldura, cum sa mentineti?
mentionez ca avem centrala de scara si toti platim la pausal si nu m-a pot debransa sau inchide caldura
Judecatorii nu sunt specialisti in toate domeniile
De acea in anumite spete apeleaza la serviciile unor experti tehnici care detin autoritatea si competenta sa verifice sa coroboreze dispozitii in domeniu,stas-uri ,normative si prevederi in baza carora in finalul expertizei emit concluzii-de care judecatorii tin cont in ansamblul aprecierilor in temeiul carora dispun solutia si motivatia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,locuiesc intr-un bloc cu 6 etaje si 24 de apartamente ... nicolaevciuca nicolaevciuca Buna ziua,locuiesc intr-un bloc cu 6 etaje si 24 de apartamente si avem centrala de scara pentru caldura care functioneaza cu gaze menajere. Impartirea ... (vezi toată discuția)
Evitarea platii caldurii in regim pausal cu zero persoane in apartament Claudia102014 Claudia102014 Buna ziua. Se poate sa ma ajutati, va rog frumos, cu un raspuns la urmatoarea situatie? Detin un apartament in care nu mai locuieste nimeni. Am declarat ... (vezi toată discuția)
Apartamentul nelocuit si neincalzit de dedesubt provoaca condens. sabmardob68 sabmardob68 Locuiesc intr-un apartament la bloc. De curand apartamentul de dedesubt a fost achizitionat de un nou locatar, care nu locuieste insa acolo. Din cauza faptului ... (vezi toată discuția)