avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu ceilalti locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu ceilalti locatari

Buna ziua!
Rog o lamurire cu privirea unei situatii pe scara de bloc.
Noi, locatarii, suntem conectati la o centrala pe scara. Eu am ales sa deconectez caloriferele intrucat chiar si iarna este exagerat de cald si platesc foarte mult , fiind nevoit adesea sa stau cu geamul deschis. Am convenit ca plates 30% din cat plateam de obicei (pentru ca trec tevile prin casa) si calcul al suprafetei bucatariei pentru gazul consumat la aragaz. Acum sar vecinii in capul meu ca trebuie sa imi conectez caloriferele (ca ce am facut eu nu se poate decat daca nu locuiesc in apartament). Este o obligatie legala sa fac asta? Ma pot obliga sa am caloriferele conectate si sa platesc cota intreaga la intretinere?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:26, 12 Noiembrie 2021
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii detin obligatia legala sa instaleze repartitoare de cost si aparate individuale d econtorizat consum utilitati
Daca dv ati inteles sa deconectati caloriferele fara a parcurge procedura legal prevazuta,,legal nu detineti documente justificative iar aspectul ca ati convenit sa achitati 30% din cat achitati anterior ,nu reprezinta temei legal
ca ce am facut eu nu se poate decat daca nu locuiesc in apartament).

Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada ca in cazul apartamentelor nelocuite se poate dispune debransarea caloriferelor de la sistemul centralizat de alimentare cu utilitati
Daca dv ati inteles sa va debransati ,sa interveniti neautorizat asupra instalatei de alimentare cu agent termic,sa debransati caloriferele,legal,va revine obligatia sa intrati in legalitate si pana atunci sa achitati integral cota agent termic pentru ca dv nu detineti dovada legalitatii debransarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caldura impartita pe set magdarossi magdarossi Buna seara, cine ma poate indruma cum sa calculez caldura pe suprafata echivalenta termica la unele apartamente, unde proprietarii au scos calorifere din ... (vezi toată discuția)
Este legal sa mi se factureze încălzire de la termo (ista) dacă ... Adrian ob Adrian ob Este legal sa mi se factureze încălzire de la termo(ISTA) dacă eu nu am nicio țeavă în casa și nici în uscătorie și casa scării nu sint țevi sau ... (vezi toată discuția)
Debransare caldura in timpul sezonului rece cavallis cavallis Sunt presedinte de asoc.prop si am o problema ridicata de un proprietar bransat. -el munceste in strainatate, la inceput de ianuarie2014 a revenit in tara-ap ... (vezi toată discuția)