avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art 31 alin 3 -drept somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art 31 alin 3 -drept somaj

Buna ziua!
Angajat aflat in perioada de proba primeste notificare privind incetarea contractului individual de munca in temeiul art 31 alin. 3 din legea 53/2003.
Are acesta dreptul la somaj?
Ultima modificare: Vineri, 12 Noiembrie 2021
nataliaz, utilizator
Cel mai recent răspuns: nataliaz , utilizator 19:30, 13 Noiembrie 2021
Art. 5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 prevede:
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
.......
b)încetarea raportului de muncă la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisă, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
......

In speță , daca notificarea vine de la angajator atunci poate beneficia de somaj
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor somaj in perioada proba Andreea Uscat Andreea Uscat Buna ziua, In luna noiembrie am demisionat de la fostul loc de munca pentru a ma angaja la o noua societate(urma sa inlocuiesc pe cineva care si-a anuntat ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca cu art 31 alin 3; beneficiez de indemnizatie de somaj? adrianapostol adrianapostol Buna Daca contractul meu de munca a incetat in temeiul art 31 alin 3 din codul muncii am dreptul la indemnizatie de somaj? Celelalte conditii le ... (vezi toată discuția)
Beneficiaza de indemnizatie de somaj? constantin2408 constantin2408 buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: o persoana s-a aflat in comcediu pentru cresterea copilului. in momentul revenirii la munca,a fost ... (vezi toată discuția)