Codul de Procedura Penala. Este referatul obligatoriu intr-un dosar penal? Se poate dispune clasarea cauzei fara a fi intocmit in prealabil un referat? Se poate deschide un dosar penal fara sa fie instiintata partea vatamata?
Organul de cercetare penală care constată incidenţa unuia dintre cazurile care determină clasarea cauzei sau renunţarea la urmărire penală trimite dosarul la procuror cu propunere corespunzătoare. Referat ( RTUP) se intocmeste si se inainteaza impreuna cu dosarul de up procurorului, in cazul in care urmărirea penală este terminată fata de inculpat.
Multumesc.
Deci dosar penal impotriva unui politist - dezvaluirea secretului profesional: i-a spus unui cetatean ca i-am reclamat un vehicul abandonat. Cetateanul m-a abordat pe strada ca sa-mi reproseze.
Dosarul a zacut la sectie 2 ani fara ca singurul martor (cetateanul in cauza) sa fie audiat. Cand am inceput sa fac galagie politistul a fost mutat in alt judet, a primit "aviz judiciar" ceea ce a facut ca aceasta cauza sa se mute de la PJ la PT unde s-a constituit pe repede inainte alt dosar in care s-a dispus clasarea, fara referat, spunandu-se (foarte ambiguu) ca fapta nu poate fi incadrata la dezvaluirea secretului profesional conform CP pentru ca nu se refera la informatii ce tin de viata mea privata.
Reclamate la parchet
kennya
buna seara
am depus o reclamate la parchet anul trecut n iulie am fost chemata la polite sa dau declaratie si din ianuarie a fost trims dosarul la parchet cu ... (vezi toată discuția)