avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Codul de Procedura Penala. Este referatul obligatoriu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Codul de Procedura Penala. Este referatul obligatoriu intr-un ...

Codul de Procedura Penala. Este referatul obligatoriu intr-un dosar penal? Se poate dispune clasarea cauzei fara a fi intocmit in prealabil un referat? Se poate deschide un dosar penal fara sa fie instiintata partea vatamata?
Cel mai recent răspuns: snipe1975 , utilizator 21:16, 13 Noiembrie 2021
Organul de cercetare penală care constată incidenţa unuia dintre cazurile care determină clasarea cauzei sau renunţarea la urmărire penală trimite dosarul la procuror cu propunere corespunzătoare.
Referat ( RTUP) se intocmeste si se inainteaza impreuna cu dosarul de up procurorului, in cazul in care urmărirea penală este terminată fata de inculpat.

Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2021
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Multumesc.
Deci dosar penal impotriva unui politist - dezvaluirea secretului profesional: i-a spus unui cetatean ca i-am reclamat un vehicul abandonat. Cetateanul m-a abordat pe strada ca sa-mi reproseze.
Dosarul a zacut la sectie 2 ani fara ca singurul martor (cetateanul in cauza) sa fie audiat. Cand am inceput sa fac galagie politistul a fost mutat in alt judet, a primit "aviz judiciar" ceea ce a facut ca aceasta cauza sa se mute de la PJ la PT unde s-a constituit pe repede inainte alt dosar in care s-a dispus clasarea, fara referat, spunandu-se (foarte ambiguu) ca fapta nu poate fi incadrata la dezvaluirea secretului profesional conform CP pentru ca nu se refera la informatii ce tin de viata mea privata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare timp solutionare dosar laudiscristi laudiscristi care ar fi timpul de solutionare al unui dosar trimis spre clasare (vezi toată discuția)
Am achiziționat o mașină adusă din italia care ulterior s-a dovedit a fi furată, și mi-a fost confiscată. am fost pe rând martor, suspect și ulterior inculpat, ce contestații pot face? marinescu112233 marinescu112233 Buna ziua,am achizitionat o masina adusa din Italia de la un cetatean roman,cand am duso sa fac rar pt a o inmatricula in Romania a fost retinuta de catre ... (vezi toată discuția)
Reclamate la parchet kennya kennya buna seara am depus o reclamate la parchet anul trecut n iulie am fost chemata la polite sa dau declaratie si din ianuarie a fost trims dosarul la parchet cu ... (vezi toată discuția)