Buna ziua
M-am pensionat in 2019 pe baza legii 263/2019. Vreau sa initiez actiune in instanta pt acordarea sporului de grupa a II a dovedit cu adeverinta si care nu este inscris in cartea de munca. Va rog sa-mi spuneti la ce lege fac referire: articolele din legea 263/2010 ( pe baza careia m-am pensionat) sau articolul 90 din legea 127/2019???!! Pt ca stiu ca legea 263/2010 a fost abrogata. Va rog mult ajutor. Va multumesc.
CJP a scris in josul deciziei: in cfm cu prevederile art.139 alin (1) din legea nr.127/2019, prezenta decizie poate fi contestata in termen de 45 zile de la comunicare, la instanta judecatoreasca competenta.
Stimate Domn, am primit zilele trecute o noua decie recalculare si fac referire tot la ary. 139 din legea 127/2019. Oricum va multumesc f mult pt informare, am mentionat in cererea completatoare ca toate solicitarile mele sunt in baxa legii 263 si ca am formular cererea de chemare in judecata cfm art 139 din lwgea 127 asa cum se mentioneaza in partea de jos a deciziei contestate.
Va rog sa mi spuneti in ce conditii as putea sa cer expertiza judiciara la primul termen al actiunii. Va multumesc f mult pt ajutor. Cu stima,
Inteleg ca in a 2-a decizie pe care ati primit-o au aparut elemente noi. Poate nu mai este necesara actiunea in instanta.
In mesajul dvs. din 26.11 scrieti despre modul de contestare a deciziei primite, nu despre motiveloe invocate de CJP pentru care nu v-au fost luate in calcul unele documente aflate in dosarul de pensionare.
Cereti instantei sa aprobe o expertiza tehnica judiciara in specializarea asigurari sociale si pensii. Trebuie sa propuneti obiective pentru expertiza, in functie de documentele depuse la dosarul de pensionare care nu au fost luate in calcul. Va puteti referir si la legea care nu este inca in vigoare.
Indice corectie 2020
uca2015
M-am pensionat acum un an cand indicele de corectie aplicat era de 1,20.
Am citit ca din 09 ianuarie 2020 indicele de corectie care se va aplica la calculul ... (vezi toată discuția)