avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de DONATIE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de DONATIE

Dau un exemplu :
Daca parinti mei imi lasa o proprietate cum ar fi o casa sau un apartament printr`un act de donatie,dupa decesul lor sora mea ar putea contesta donatia?As putea pierde proprietatea??
Va multumes si astept un raspuns cat de curand.
Este recomandabil un act de vanzare-cumparare.
Da, actul poate fi atacat, considerandu-se ca liberalitatea facuta este una excesiva. Acest fapt insa se apreciaza de instanta daca se ajunge la proces, sora ta urmand sa aiba si ea o parte din mostenire dar numai in limita rezervei succesorale de care beneficiaza ca mostenitor rezervatar, si de care nu poate fi dezmostenita. Acum depinde ce alte bunuri mai au parintii dvs.
Multumesc aticipat.
Ambele acte amintite mai sus pot fi desfiintate.(donatie , ca liberalitate excesiva , iar vanzarea cumpararea- ca donatie deghizata)
Va recomand incheierea unui act de intretinere.
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmostenire. in ce termeni/exprimare trebuie facuta? anca_018 anca_018 Cind intr-un testament exista o formulare de genul \"sora mea sa nu aiba curaj sa atace testamentul ...\" se poate considera ca autorul testamentului a ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament BENCIU CRISTINA BENCIU CRISTINA daca parintii mei imi lasa ca mostenire apartamentul proprietatea lor, care este cea mai simpla modalitate? contract de vanzare - cumparare sau donatie, avand ... (vezi toată discuția)
Ce fel de contract trebuie sa-mi faca parintii pe casa. Ionela Stefanescu Ionela Stefanescu Buna ziua As dori sa ma sfatuiti ce e mai bine sa fac.Parintii mei vor sa-mi faca acte pe casa doar mie nu si sotului.Mentionez ca am si o sora care a fost ... (vezi toată discuția)