buna seara.
cind a murit bunicul meu in anul 1973 s-a facut o succesiune iar pe certificatul de mostenitor erau trecuti bunica cu 2/8 din mostenire si tata si o matusa cu cite 3/8,
dupa moartea bunicii mele nu s-a mai facut dezbaterea mostenirii, iar acum matusa mea a fost la primaria de care apartinem si a scos pe numele bunicii titlu de proprietate.
intrebarea mea este , daca acel titul este emis corect fiind pe numele bunicii in totalitate ,precizez ca dupa moatrea bunicii nu s-a dezbatut mostenirea.
multumesc mult
Buna ziua,
Dezbaterea succesiunii nu are legatura cu emiterea titlului de proprietate.
Emiterea titlurilor de proprietate s-a facut/se face in baza unei legi speciale.
Titlurile de proprietate se emit pe numele celui ce solicita in mod expres, printr-o cerere adresata primariei/consiliului local, reconstituirea dreptului de proprietate.
Puteti dezbate succesiunea de pe urma bunicii si la acest moment, dar bunurile ce intra la masa succesorala sunt cele ce se aflau in patrimoniul defunctului la momentul decesului acestuia.
Pentru ca la momentul decesului, bunica nu avea in patrimoniu imobilele trecute in titlul de proprietate emis ulterior decesului acesteia, aceste bunuri nu vor fi trecute in certificatul de mostenitor.
Corect ar fi fost sa faceti si dvs. cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate si atunci s-ar fi emis titlul de proprietate si pe numele dvs.