avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Se încheie anul la un P.F.A.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Se încheie anul la un P.F.A.

Bună ziua,

Am un P.F.A și cum se încheie anul, am câteva întrebări, sper că mă puteți ajuta:

1. Stiu ca la S.R.L trebuie sa arat dovada platilor prin facturi trimestrial (asta am auzit), dar eu care am P.F.A cum arat cum am cheltuit banii? (in situatia mea singurele cheltuieli sunt comisioanele luate de banca atunci cand am scos banii de pe card si plata de la Smartbill)
2. Ce acte mai trebuie sa completez catre ANAF pana la finalul anului sau ce acte am nevoie la inceput de anului viitor? (stiu ca trebuie sa merg sa completez declaratia de venit realizat si pe cea de venit preconizat, pana in martie)
3. In situatia mea in care am realizat mai putin decat am spus in declaratia de venit preconizat, ce se intampla? Ce impozit platesc?

Am inteles ca plata se poate face prin transfer bancar si am inteles de la un prieten ce are S.R.L ca o sa primesc contul dupa ce completez aceea declaratie de venit realizat.
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:22, 15 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti extrasul de cont bancar trimestrial si in baza lui completati in registrul de incasari si plati la partea de incasari dar si la plati.
Doar acea declaratie unica de care stiti. La partea din declaratia unica de inchidere a anului 2021, veti completa doar cu valorile de la incasarile si platile concret realizate in anul de raportare si se va recalcula automat si impozitul pentru 2021.
Multumesc pentru raspuns,
Am inceput pfa-ul in septembrie, cand merg la ANAF, trebuie sa prezint acel extras de cont? Sau il trimit undeva?
Nu. Le pastrati la domiciliu in dosarul cu actele contabile ale pfa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 201 DianaGherea DianaGherea Buna ziua. Am un PFA CAEN 6201 (realizarea software la comanda). Am lucrat doar cu clienti din strainatate si tot ce am incasat, am incasat prin contul ... (vezi toată discuția)
Care este impozitul pe venit pentru pfa? Andrei ramana Andrei ramana Am înființat decurgând un pfa cu codul caen 9001(activități de interpretare artistica).... Și as vrea sa știu care sunt următori pași de urmat cu ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa SANTIER SANTIER Ma poate lamuri cineva legat de contributiile PFA, si cum ar fi cel mai bine ca si optiune sa fac in cazul in care as infiinta in sept. 2018, si prestare de ... (vezi toată discuția)